Política

POLÍTICA

Àlex Sáez s'apunta a la Taula Gironina pel dret a decidir

El diputat al Congrés veu la iniciativa de Puigdemont i Nadal com a “voluntat d'expressió” que el PSC comparteix

El diputat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) al Congrés dels Diputats Àlex Sáez s'ha apuntat, convençut, a la Taula Gironina pel Dret a Decidir. Convidat a la taula pel seu president, Joaquim Nadal, i per l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), Sáez manifesta que no ha dubtat a prendre part de la iniciativa. “Quan he rebut la carta, he tingut clar que jo hi havia de ser. La taula és una voluntat d'expressió i és una posició que el PSC comparteix”, indica l'advocat gironí.

Sáez va fer arribar ahir a Nadal i Puigdemont la seva adhesió a la taula mitjançant una carta que recull, fins i tot, “el clam de la Via Catalana”. Per l'antic regidor socialista a Girona, –amb Nadal i Anna Pagans d'alcaldes–, ara és l'hora que el PP mogui fitxa i reconegui “la singularitat de Catalunya, que ara no està inclosa en la Constitució”. En la carta, el diputat del PSC preveu que el PSOE tindrà responsabilitat de govern a l'Estat “ben aviat” i que si Mariano Rajoy no fa moviments, podria ser tard. “Si no es fa alguna cosa, el 2015 o el 2016 serà massa tard.”

Sáez veuria bé que la consulta al país inclogués una pregunta, seguint el model britànic, però és partidari que l'Estat pugui preguntar a tots els ciutadans de la Península sobre el règim econòmic o el sistema de govern. “La legalitat constitucional es pot superar”, assegura.

La FOEG també s'ha adherit a la taula i podrien fer el mateix més d'un centenar d'entitats que Nadal ha convidat.

LA FRASE

La Via Catalana va ser un clam que ningú pot obviar. Correspon al govern de Rajoy respondre
Fragment de la carta de Sáez a Nadal i Puigdemont

LA XIFRA

3
legislatures
fa que Sáez és al Congrés, des del 2003. Abans, havia estat regidor a l'Ajuntament (1999-2004).

“Si no hi ha seducció, hi ha divorci”

Àlex Sáez hauria participat en els actes institucionals de la Diada, però va haver de participar en la sessió de control al Congrés sobre el conflicte a Síria. Com a càrrec electe, i segons el que havia dit el primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernàndez, Sáez explica que no hauria participat en la Via perquè representa “gent diversa”. “De votants del PSC, hi ha gent que hi haurà anat i gent que no”, va explicar. Però Sáez sí que té clar que el govern espanyol ha de fer un pas. “M'agradaria que Espanya seduís Catalunya amb un projecte renovador. Si no hi ha seducció, el desamor provocarà el divorci”, assenyala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.