Política

Navarro demana un nou “estatus” per a Catalunya

El líder del PSC reclama al PP i al PSOE una negociació “sincera i lleial” per abordar un nou model territorial

Dos dies després de la imponent mobilització de la cadena humana, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va reclamar al PP i al PSOE un nou “estatus” per a Catalunya amb una negociació “sincera i lleial”. El líder socialista va fer aquesta crida a la reunió del grup parlamentari i també va expressar el seu màxim “respecte” per la Via Catalana cap a la Independència: “Segur que compartim en molts casos un mateix neguit respecte de la relació de Catalunya amb Espanya.”

És en aquest sentit en què va exigir unes noves regles de joc, basades en un model federal, per poder resoldre els “problemes” dels catalans, i també va insistir en la necessitat de pactar un nou finançament: “No serveix de res que el govern espanyol s'enroqui en la Constitució ni que el català digui que l'altra part no escolta”, va sentenciar.

LA FRASE

Ni els centralistes ni els independentistes poden mirar cap a una altra banda
Pere Navarro
PRIMER SECRETARI DEL PSC

Bono culpa el PSC de la independència de Catalunya

Demà se celebra la Festa de la Rosa, a Gavà, i Pere Navarro i Alfredo Pérez Rubalcaba intentaran demostrar la sintonia entre el PSC i el PSOE. Però ahir l'exministre de Defensa José Bono va torpedinar aquesta entesa quan va assegurar que Catalunya “és a les portes de la independència” i el PSC “en té gran part de la culpa”. En una entrevista a Cuatro, va reconèixer l'èxit de la cadena humana i va destacar que bona part de l'augment sobiranista té l'origen en el fet que el PSC va governar, durant els tripartits, “amb els independentistes d'ERC, mentre les eleccions les guanyava CiU”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.