Política

Nuet vol fer la consulta “al més aviat possible”

El líder d'EUiA va més enllà que ICV i creu que el 2014 ja es podria fer

Com més aviat millor. És el termini que posa el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, per dur a terme la consulta sobre el futur de Catalunya. En una conferència titulada Catalunya: llibertat i drets socials, Nuet va defensar que la consulta es faci “al més aviat possible” i es va mostrar convençut que el 2014 ja hi haurà condicions per fer-la.

El líder d'EUiA anava així més enllà que el seu soci de coalició d'ICV, que, si bé no descarta la data del 2014, s'estima més no fixar cap data concreta. Nuet va deixar clar, però, que si hi ha acord per fer la consulta en una altra data no s'hi oposaran.

El que sí que va rebutjar és “desdibuixar” el procés i que els catalans es trobin llavors que els han donat “gat per llebre”, o que es convoquin unes eleccions plebiscitàries com ha plantejat el president de la Generalitat, Artur Mas, com a pla B de la consulta. El coordinador general d'EUiA també reclama una pregunta clara i “inequívoca” i que el procés es gestioni de forma “unitària i plural” i el protagonisme recaigui en el Parlament i la societat civil.

República catalana

El coordinador general d'EUiA creu que les forces d'esquerres socials i polítiques poden articular una proposta que, “des d'una república catalana, obri un nou marc social i polític” que estableixi un “nou marc de convivència amb els pobles d'Espanya”, però que alhora també introdueixi canvis en el model “neoliberal de construcció europea”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.