Política

Ibarra compara els sobiranistes catalans amb Hitler i Mussolini

Considera que el procés que s'està vivint a Catalunya és un atac “al sistema democràtic des de dins del sistema”, com també van fer els dictadors alemany i italià

L'expresident de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, ha tornat a atacar Catalunya. Si fa al març passat, comparava el president Artur mas amb Hitler i Mussolini, aquest diumenge l'atac s'ha ampliat cap a tot el sector sobiranista. En una entrada al seubloc al diari digital confidencial.com, Ibarra considera que el procés que s'està vivint a Catalunya, -i als sobiranistes catalans-, és “un atac al sistema democràtic”, com el que va protagonitzar Hitler o Mussolini.

L'article, titulat Visto lo visto... ¡qué error!, l'expresident extremeny critica que s'hagi donat tant de ressò a la Diada, quan “altres regions” de l'Estat també fan commemoracions “el dia de la seva regió” i no se'n parla tant.

Per Ibarra, “no es pot negar que estem davant un greu problema. A Espanya assistim a una situació insòlita que mai havíem tingut a la història. Parlo d'un atac al sistema democràtic des de dins del sistema democràtic. A Alemanya, Hitler es va carregar l'Estat democràtic i el dret alemany des de dins del sistema.”

I continua: “A Itàlia va passar una cosa similar amb Mussolini”.

Ibarra continua atacant el procés sobiranista amb frases com: “Alguns poden pensar alegrement que saltant-se les lleis i els procediments, encara que sigui sense violència física i amb cadenes humanes, no es produiran conseqüències greus per a la nostra convivència”.

“La història d'Europa està plena de casos en què la democràcia desapareix, atacada des de dins de la democràcia. Com a conseqüència d'això, Segona Guerra Mundial i 60 milions de morts. Els europeus van aprendre la lliçó i va dir ‘mai més'”.

Podeu llegir aquíl'article sencer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.