Política

El PP avisa Mas que la consulta portarà a Catalunya a “un carreró sense sortida”

Millo creu que molts catalans prefereixen un millor model de finançament que no la proposta d'independència que planteja CiU

Afirma que el president de la Generalitat “ha de demostrar que té visió d'Estat i abandonar el rumb de la col·lisió”

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha demanat aquest diumenge a Artur Mas que “no doni l'esquena al diàleg “ofert per Mariano Rajoy i li ha advertit que si trasllada als catalans” la il·lusió “de celebrar una consulta sobre la independència portarà a Catalunya a “un carreró sense sortida”.

Durant una entrevista concedida a TV3, Millo ha subratllat la necessitat que el president espanyol i el català prioritzin el diàleg “per buscar solucions”, després d'insistir que el marc jurídic espanyol no accepta un referèndum sobre la independència de Catalunya.

El dirigent popular s'ha mostrat convençut que molts catalans prefereixen un millor model de finançament per a Catalunya que no la proposta d'independència que planteja CiU: “Hi ha moltes fórmules que permetrien que Catalunya continuï sent forta dins d'una Espanya competitiva en el món en lloc de separar-se i convertir-se en una cosa raquítica fora d'Europa”, ha apuntat.

En aquesta línia, ha instat Mas a acceptar l'oferta de diàleg de Mariano Rajoy i buscar solucions a partir d'aquí i li ha advertit que “si trasllada als catalans la il·lusió de la possibilitat d'una consulta sobre la independència, portarà a Catalunya a un carreró sense sortida”. “Mas ha de demostrar que té visió d'Estat i abandonar el rumb de la col·lisió. Això no porta enlloc. Cal millorar el sistema de finançament perquè sigui més just, les estructures administratives i modernitzar l'Estat de les Autonomies”, ha subratllat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.