Política

Junqueras: “Si Duran tingués una alternativa a la independència, no ens l'amagaria, deu ser que no hi és”

El president d'ERC, Oriol Junqueras, subratlla que no es pot debatre sobre coses que no existeixen

El també alcalde de Sant Vicenç dels Horts assegura que no acceptarà una consulta amb resposta múltiple

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, ha indicat aquest dilluns que els que vulguin negociar que negociïn, i que quan tinguin una alternativa, l'expliquin. D'aquesta manera, el líder republicà ha respost en El matí de Catalunya Ràdio a l'article del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida en què defensa que hi ha alternatives a la independència o a l'assimilació. “El senyor Duran anirà a negociar amb el govern espanyol i ens portarà una super oferta. Els que volen negociar que negociïn. ERC vol la independència de Catalunya. Si hi ha una alternativa possible, ja ens l'explicaran”, ha asseverat.

I dit això, ha continuat: “Si el senyor Duran, que és una persona molt preparada i amb molta experiència, tingués una oferta a la independència del govern espanyol, ens l'explicaria i no ens l'amagaria. Si no ens l'explica, deu ser perquè de moment no hi és. No podem debatre sobre coses que no existeixen”.

A més, Junqueras ha avisat que ERC no acceptarà una pregunta per a la consulta amb resposta múltiple. “Volem una data que sigui propera, és a dir, com a molt tard el 2014, i una pregunta, una pregunta clara i concreta que es respongui amb un sí o un no”. I és que, segons ha apuntat Junqueras, “un referèndum és binari a tot arreu del món; fem un referèndum, no un test!”.

En aquesta línia, ha assegurat que s'ha de respondre la carta de Rajoy “convocant la consulta”. El líder republicà ha explicat que ERC està “totalment a favor del diàleg, que vol dir parlar entre dos”. Al seu entendre, perquè “sigui fructífer i tingui sentit, ha de ser entre iguals, i actualment no ho és”. Per tant, la millor manera que sigui entre iguals, ha indicat, és votar i que els ciutadans de Catalunya decideixin. “Si no, el govern espanyol farà un monòleg, farà un dictat, i quan es cansi de fer monòlegs li dirà al TC que segueixi fent monòlegs”, ha afirmat.

Junqueras ha volgut deixar clar que ERC treballarà perquè es compleixin tots els acords signats amb el govern i que no especularà amb el que podria passar si no es complissin. “Tots aquells que estan en contra que anem a votar, els que estan en contra de la democràcia i la llibertat, no descansen mai i per això hem de ser molt curosos i no abaixar la guàrdia. No especularé sobre l'alternativa al referèndum perquè no vull afavorir els enemics de la democràcia”, ha conclòs Junqueras.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.