Política

El PP vol crear una plataforma contra la independència

Sánchez-Camacho crida a deixar de banda les diferències ideològiques i unir-se per donar resposta al “desafiament independentista”

La presència dirigents espanyol a Catalunya s'intensificarà per recuperar la iniciativa davant el sobiranisme

Comença la campanya pel No. O almenys és el què dóna a entendre les mesures que ha anunciat aquest dilluns tant el PP català com l'espanyol per lluita contra l'independentisme. La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha anunciat que el seu partit ha creat un grup de treball amb l'objectiu de constituir una plataforma que defensi la unitat de Catalunya amb la resta de l'Estat. I des de Madrid, la secretaria general dels populars espanyols, María Dolores de Cospedal, ha confirmat que en els propers mesos s'intensificarà la presència dels dirigents del PP a Catalunya amb aquest la finalitat de plantar cara als que “volen dividir Catalunya” i “expulsar-la d'Espanya i de la Unió Europea”.

El grup de treball, liderat pel portaveu popular Enric Millo, iniciarà en breu contactes informals amb partits polítics, fonamentalment amb PSC, UDC i Cs, i amb personalitats de l'àmbit cultural, periodístic, acadèmic o esportiu que s'hagin posicionat en contra de la independència. Sánchez-Camacho ha defensat que convé que, més enllà de les discrepàncies ideològiques, es creï un front comú que doni resposta al “desafiament independentista”.

Els partidaris de la independència estan molt organitzats i tenen el suport dels mitjans de comunicació. Això és el que pensa la presidenta del PPC. Per aquest motiu, s'ha mostrat partidària de que els que contraris a aquestes posicions facin el mateix. En aquesta línia, el PPC ha creat un grup de treball que té el propòsit de contribuir a la constitució d'una plataforma a favor de la unitat que aplegui partits polítics i societat civil.

Sánchez-Camacho ha fet una apel·lació directa a PSC, UDC i C's, als quals ha animat a donar-hi suport a aquesta plataforma. No obstant això, ha deixat clar que encara no han iniciat contactes amb cap d'ells. Ho farà, segons ha dit, aquest grup de treball, que estarà liderat per Enric Millo i en el qual hi participaran també membres de la direcció del PPC i dirigents territorials.

A més de partits, la plataforma hauria d'integrar també a personalitats del món de l'esport, la cultural, els mitjans de comunicació o l'àmbit acadèmic que siguin partidaris de que Catalunya continuï formant part de l'estat espanyol. La intenció, segons Sánchez-Camacho, és que els que vulguin mantenir l'anonimat ho puguin fer.

La líder del PPC ha assegurat que en breu traslladarà la proposta a la direcció del PP, en concret, ha citat a la secretària general, Maria Dolores de Cospedal.

El PP espanyol multiplicarà la presència dels seus dirigents a Catalunya

El PP multiplicarà els actes amb presència dels seus dirigents a nivell estatal a Catalunya en els pròxims mesos per provar de recuperar la iniciativa davant l'onada sobiranista, segons ha apuntat aquest dilluns la secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal. L'estratègia passa per celebrar alguns dels actes “importants” del partit a Catalunya i tenir una “activitat molt intensa” perquè “la situació social i política així ho requereix”. Segons ha apuntat, seran actes on participaran “tots els dirigents nacionals del partit” i “obviament” també els del PPC, amb Alícia Sánchez-Camacho al capdavant.

De Cospedal ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa on ha assegurat que l'objectiu és plantar cara als que “volen dividir Catalunya” i “expulsar-la d'Espanya i de la Unió Europea”.

Segons ha afirmat, la presència dels dirigents del PP serà a actes “de tot tipus”, des dels que organitza el PP a nivell estatal a trobades amb el PPC i una també “sèrie de fòrums de debat que estem duent a terme a tot el país” com el que ja va tenir lloc a Tarragona amb emprenedors i amb presència de Mariano Rajoy.

Malgrat que encara no ha fixat data per a la convenció política, que podria tenir lloc aquest últim trimestre del 2013 o el primer del 2014, De Cospedal no descarta que es pugui celebrar també a Catalunya. “Tenim interès en seguir estant molt presents a la política catalana i ara encara més perquè considerem necessari defensar alguna cosa contra determinades idees que s'estan plantejant a Catalunya, sovint absurdes”, ha dit.

En aquest sentit ha valorat molt positivament la iniciativa de la presidenta del PPC de fer “un acord” –en les seves paraules– amb Ciutadans i la resta de forces “no independentistes” per “defensar que Catalunya segueixi tenint el lloc especial i importantíssim” a la UE i “demostrar i deixar ben clar la quantitat de catalans que volen seguir essent espanyols, que són una gran majoria”.

La secretària general del PP ha assegurat que l'oferta es dirigeix de manera “especial” al partit d'Albert Rivera, malgrat que també a formacions que els populars consideren que podrien valorar l'oferiment, com el PSC i Unió. Es tracta, ha dit, de “defensar la idea de la integració de totes les visions i maneres de ser català a partir de partits que també tinguin una fortalesa nacional a tot l'Estat”.

En canvi, ha donat pràcticament per descartat que l'acord amb la resta de forces “no independentistes” pugui incloure un canvi en la Llei electoral per restar pes polític a les forces sobiranistes. “Dubto molt que el PSOE estigui per l'albor de reformar la llei electoral, i sempre hem pensat que la reforma de la Llei electoral ha de ser consensuada”, ha dit.

De Cospedal també ha criticat la deriva sobiranista d'Artur Mas i ha assegurat que el que necessita Catalunya és un govern “que governi, prengui decisions, aprovi els pressupostos, lluiti contra la desocupació, treballi per la recuperació i treballi per integrar i no per dividir i aconseguir l'aïllament de Catalunya”.

Defensa la decisió del TC sobre Pérez de los Cobos

La secretària general del PP també ha valorat la interlocutòria del Tribunal Constitucional que rebutja les recusacions presentades per la Generalitat i el Parlament contra el president d'aquest organisme, Francisco Pérez de los Cobos, per la seva militància al PP.

De Cospedal ha afirmat que “quan un exerceix la magistratura no pot estar afiliat a cap partit polític, però quan un arriba a la magistratura i ha fet altres coses abans, ha pogut estar afiliat a un partit polític o haver treballat per governs d'un partit polític, com tenim casos del PSOE”. En aquest sentit ha assegurat que “tot està regulat per la Llei, i quan no s'incompleix la Llei, no s'incompleix”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.