Política

Política

La ‘rojigualda' ressuscita la polèmica en el ple de la Bisbal d'Empordà

El regidor del PP Andrés Cano reclama l'anonimat per a la persona que va denunciar l'Ajuntament per l'absència de la bandera a la balconada

El regidor del PP de la Bisbal Andrés Cano va reclamar ahir el dret a l'anonimat del denunciant de l'Ajuntament per l'absència de la bandera espanyola al balcó de l'ajuntament. “No ho trobem correcte. Tothom té dret a l'anonimat”, va manifestar Cano, que va assegurar: “La subdelegació no imposa res. Imposar és que 300 firmes reclamin una bandera i se'ls faci cas”, afirmava Cano, referint-se a la petició que va fer l'ANC de la Bisbal perquè es pengés una estelada en una rotonda del poble. L'alcalde del municipi, Òscar Aparicio (PSC), va reiterar la necessitat de conèixer en tota denúncia “el qui i el què per evitar indefensió” i va refermar la idea que, al seu parer, és millor no penjar la bandera espanyola al balcó perquè això pot comportar conflictes, alhora que va fer notar que no n'hi havia hagut cap a la Bisbal per les banderes des de l'inici de la democràcia.

Tant Sais (ERC) com Cano (PP) van queixar-se pel fet de no haver estat informats sobre la decisió de l'equip de govern de no penjar cap bandera a la balconada de l'ajuntament.

Quan Sais (ERC) va contestar a Aparicio que seguint la seva argumentació “no hi hauria d'haver cap bandera a la sala de plens”, es va produir el moment còmic de la nit perquè el regidor Andrés Cano (PP), adreçant-se al racó on estava situada la premsa, va expressar prou alt perquè se'l sentís des del públic un “sí senyor!” que va provocar més d'un somriure.

L'Ajuntament de la Bisbal manté ara el balcó sense cap bandera perquè ha situat a la plaça –enretirades uns metres de la façana– les banderes de la Bisbal i la senyera. L'argument és que no està obligat a posar-n'hi cap si no n'hi ha cap de local penjada.

LA XIFRA

2
banderes.
No hi ha cap bandera a la balconada de l'ajuntament, però sí dues a la plaça que hi ha just al davant.

Pla estratègic per a cinc municipis

Avui, dimecres, a les 7 de la tarda al Cinema Mundial de la Bisbal es farà una sessió per debatre les línies estratègiques i les accions que cal desenvolupar en el marc del pla estratègic conjunt de la Bisbal, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura i Ullastret. Hi assistiran empresaris i agents del territori per buscar una interconnexió entre els municipis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.