Política

Turull assegura que Duran intenta que el govern espanyol permeti celebrar la consulta

El president de CiU al Parlament afirma que CiU està concentrada en combatre “l'immobilisme” de l'Estat

Insta el PSC a votar totes les resolucions del Debat de Política General que apostin per una consulta

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha defensat que el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, està intentant que el govern espanyol “posi bé el termòmetre de la societat catalana” i permeti que Catalunya celebri una consulta. En declaracions a Els Matins de TV3, Turull ha explicat que ara CiU està concentrada en aquest punt, és a dir, en combatre “l'immobilisme” de l'Estat. Turull ha reaccionat d'aquesta manera a la informació de La Vanguardia, segons la qual, Duran ha traslladat a Rajoy i a cercles de poder de Madrid que la solució és una consulta que inclogui una pregunta sobre un nou estatus per a Catalunya.

Turull també s'ha dirigit al portaveu del PSC, Maurici Lucena, per instar-lo a votar a favor de totes les resolucions en favor de la consulta que se sotmetran a votació aquest divendres en el marc del Debat de Política General. “Si a Lucena li agrada tant aquesta proposta, tindrem la prova divendres. Que el PSC voti a favor de totes les resolucions explícites a favor de la consulta”, ha afirmat Turull en referència a la simpatia amb què els socialistes han acollit la tercera via de Duran. Turull ha afegit que els socialistes “ho tenen molt fàcil per començar a ser creïbles”.

En la informació que La Vanguardia publica aquest dimecres es concreta la tercera via que ha proposat Duran i que es basa en un pacte fiscal, en què la Generalitat tingui competències exclusives en llengua, cultura i model educatiu, presència institucional als organismes internacionals i una reforma de la Constitució.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.