Política

De Gispert demana màxima unitat sobre la consulta en el debat de política general

La presidenta del Parlament considera que cal donar un missatge “clar” al govern espanyol i una resposta als catalans després de la Diada

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha demanat avui als grups de la cambra “màxima unitat” al voltant de la consulta sobiranista durant el Debat de Política General que arrenca aquesta tarda, per donar així un missatge “clar” al govern espanyol i una resposta als catalans després de la Diada.

En declaracions als mitjans després de la reunió de la Mesa del Parlament, De Gispert ha expressat la seva convicció que el discurs del president de la Generalitat, Artur Mas, amb el qual obrirà aquesta tarda el primer Debat de Política General de la legislatura, se centrarà en dos eixos: l'econòmic i el debat nacional.

En el terreny sobiranista, la presidenta de la cambra catalana ha fet una crida a la “màxima unitat” als grups parlamentaris perquè els catalans puguin exercir el dret a decidir després de les mobilitzacions de l'11 de setembre i com “resposta clara” al Govern.

“Demano, en aquest sentit, la màxima unitat perquè el poble de Catalunya s'ho mereix. A més, és una manera clara de poder donar resposta al Govern de Madrid, que estem al costat dels ciutadans i que el que volem és celebrar una consulta”, ha argumentat De Gispert.

La presidenta del Parlament, després de destacar que Catalunya viu un “procés històric” i recordar les mobilitzacions de la cadena humana de la Diada, ha afegit que “ara, la resposta la tenim els polítics, els grups parlamentaris i el Govern”.

En l'àmbit econòmic, de Gispert ha dit tenir la sensació que Mas donarà un missatge “positiu” i d'”esperança” als catalans, en la mesura en que els analistes econòmics i les dades apunten, ha dit, a que la recessió ha tocat sostre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.