Política

política municipal

L'alcalde de Vidreres vol ara que l'empresa de l'aigua cobri el que toca

Jordi Camps rectifica i demanarà a Rec Madral que deixi de fer pagar als veïns les “quotes il·legals”

L'empresa demana una reunió amb CiU i ERC

El govern de Vidreres –format en aquests moments només per l'alcalde i dos regidors– proposarà en el ple de la setmana vinent que s'aprovi un acord per demanar a l'empresa que subministra l'aigua a les urbanitzacions que deixi de cobrar unes quotes considerades “il·legals”. És una rectificació de l'alcalde, Jordi Camps, que es produeix enmig de la important crisi de govern que ha provocat el trencament amb ERC i la dimissió d'una de les regidores de CiU, en part precisament pel conflicte de l'aigua.

En la proposta d'acord que es debatrà dimarts es requereix que Rec Madral “compleixi les sentències anteriors” en què es concloïa que les quotes que cobrava als veïns no eren correctes. Aquesta sentència va anar acompanyada d'un requeriment de la conselleria d'Empresa en què es demanava el seu compliment. En aquest sentit, en el text que se sotmetrà al ple, se'ls demana “que deixin d'aplicar les tarifes anul·lades i apliquin les aprovades per la Comissió de Preus de Catalunya”. És una reivindicació que han fet reiteradament els partits de l'oposició però que CiU havia desestimat fins ara.

L'empresa mou fitxa

Coincidint amb la crisi de govern, Rec Madral ha demanat als grups municipals de CiU i ERC una reunió per parlar sobre l'afer del subministrament de l'aigua. En l'escrit dirigit als republicans, signat per Carme Krubally, en nom de les dues empreses subministradores –Rec Madral i Riera de Cabanyes–, se'ls proposa una reunió amb Carles i Marc Mallart en un termini de quinze dies. La família Mallart s'ofereix a trobar-se amb els regidors d'ERC “per parlar de diversos temes d'aigua i a la vegada donar resposta a qualsevol pregunta que creguin oportú de fer”. Els responsables de les empreses subministradores es consideren “protagonistes involuntaris” i aposten pel “diàleg, encara que sigui amb discrepància en algun tema puntual”. Fonts dels republicans van explicar ahir que estudiaran quina resposta els donaran.

La família Mallart també demana reunir-se amb l'alcalde, Jordi Camps –amb qui mantenen una relació personal–, i el grup de CiU. Per contra, descarten trobar-se amb el PSC perquè al juny ja ho van intentar per “parlar d'un tema puntual que afectava la senyora Ruth Rosique important i confidencial”, però la portaveu socialista ho hauria rebutjat. Rosique, ahir, va explicar que li havien demanat una reunió per trobar-se ella sola amb la família Mallart, però que ho havia declinat: “No tinc res a parlar amb ells, només sobre l'aigua i ho faria juntament amb els altres regidors del ple.” Les empreses no tindrien previst reunir-se amb el PP ni amb els dos regidors no adscrits a cap grup.

LA DATA

01.10.13
Es farà
el ple de Vidreres, en què es debatrà l'acord per demanar a l'empresa de l'aigua que cobri el preu que toca.

Apareix al registre un document de la fiscalia

La fiscalia va enviar al juliol a l'alcalde, Jordi Camps, la notificació d'arxivament de les diligències d'investigació sobre un presumpte delicte urbanístic que ell havia denunciat. Aquest arxivament, però, no va ser entrat al registre municipal fins la setmana passada; curiosament, quan es va conèixer el presumpte mal ús del registre municipal per part de l'alcalde. Els socialistes han demanat que se'ls expliqui a quin expedient fa referència, perquè creuen que es podria tractar d'una denúncia contra ells. Camps s'ha negat a respondre'ls, segons denuncien. “Es registren documents que em poden perjudicar i quan arriba un acord que pot ser beneficiós per a mi es triga un mes i mig a registrar-lo: és molt injust”, va lamentar la socialista Ruth Rosique.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.