Política

Duran afirma que si la pregunta inclou les respostes “si” i “no” haurà guanyat ERC

El portaveu de CiU al Congrés defensa una alternativa més oberta per no deixar “orfes” les diverses sensibilitats

“No tinc cap dubte que el govern espanyol dirà que no”, assegura

El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha explicat aquest divendres que el president de la Generalitat, Artur Mas, no sabia res de l'articleque va publicar aquest dilluns passat a La Vanguardia. i que ha generat un gran repercussió. “Potser ha pogut semblar que tocava el botet en vigílies del Debat però no era la meva intenció”, ha assegurat Duran en una entrevista a RAC 1. De fet, les opinions expressades per Duran van arribar ahir al Parlament, on Mas va rebutjar les terceres vies defensades pel líder d'Unió i del PSC perquè “han fracassat en els últims cent anys”. A més, i ha reivindicat que els 23 anys de Jordi Pujol “van anar bé”

En aquest sentit, Duran, que ha assegurat que no havia escoltat Mas parlar directament d'ell ahir al Parlament -fet que ha portat RAC 1 a emetre el tall en què el citava directament-, ha rebutjat “entrar a polemitzar amb el president” i ha reiterat que no es va sentir al·ludit . Amb tot, ha expressat el seu desacord amb les paraules del president, ja que ha considerat que en els últims cent anys no tot havia “anat malament”.

Duran, que defensa una pregunta “o preguntes” amb tres respostes i no només un “sí” i un “no”, ha considerat que el camí de la independència és difícil i per això aposta per una tercera via. Per Duran si finalment la pregunta inclou una resposta de “sí” i “no” “haurà guanyat la tesi d'Esquerra Republicana”. Duran defensa una pregunta i respostes més obertes per no deixar “orfes” altres sensibilitats més enllà dels que volen la independència. Una tercera via a mig camí de la independència i l'unionisme. Però també ha volgut deixar clar que Convergència i Unió treballen per la consulta i que en aquest sentit no hi ha diferències. “Si després no estem d'acord, ja prendrem decisions”.

Duran també ha explicat que en els últims temps ha pogut parlar de manera informal amb la vicepresidenta del govern espanyol i amb el mateix Mariano Rajoy i ha constatat que la via del diàleg “avui per avui” no pot tenir gaire “receptivitat”. “No tinc cap dubte que el govern espanyol dirà que no”, ha assegurat.

Amb tot, s'ha mostrat partidari de portar el diàleg al màxim per aconseguir una consulta pactada i sinó, com a últim recurs “extraordinari i extrem”, les eleccions plebiscitàries.

Ruptura amb CDC i ser president de la Generalitat


Duran també ha parlat del futur de la federació entre Convergència i Unió i ha assegurat que de moment no es planteja la ruptura. “Tot i que no em plantejo la ruptura amb CDC, els fets poden portar a situacions que un no vol ni desitja”.

També ha explicat que la seva carrera política “ja està feta”, tot i que ha explicat que en un moment va aspirar a ser president de la Generalitat, que considera hauria pogut fer “prou bé” i fins i tot ha considerat que potser no hagués existit el tripartit i que potser hagués pogut governar amb el PSC. Amb tot, ha assegurat que és “lleial” al president Mas i que ho seguirà sent fins que “sigui factible” i quan no “ens ho direm quan arribi el moment si és que arriba, tant de bo no sigui mai”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.