Política

Tocant de peus a terra

El govern d'Entesa s'ha centrat en el dia a dia i en els petits projectes i de moment ha deixat aparcades obres importants com la construcció de la biblioteca nova

Durant els dos primers anys s'ha anat reduint l'endeutament i han desencallat qüestions com ara el trasllat de les antenes de telefonia fora del nucli urbà

S'ha treballat per reduir l'endeutament,que el 2011 pujava a 9.300.000 euros

L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, considera que aproximadament un 60% del programa electoral d'Entesa s'ha complert, quan falten dos anys per acabar aquest mandat. Els dos anys que han passat d'ençà de les eleccions han estat “molt durs” en paraules de Garriga, sobretot pel deute que es va trobar, i que pujava a 9.300.000 euros. “Legalment, l'Ajuntament tenia un deute del 75% perquè el govern anterior només comptabilitzava els 4,5 milions de deute als bancs, però no els 4,8 de deute a proveïdors. Ens hem dedicat a posar ordre a les arques de l'Ajuntament sense apujar impostos a la gent d'Arbúcies”, hi afegeix l'alcalde. El forat econòmic va portar, entre altres coses, a fer un ERO a l'Ajuntament, amb l'acomiadament d'onze treballadors. “Hem gairebé salvat l'Ajuntament. Ho tenim tot pagat el 31 de desembre del 2012 i el 70%, de maig a juny del 2013. Això vol dir que hem aconseguit atrapar el deute, amb mesures d'austeritat”, exposa.

Sense diners per fer grans projectes (la reforma del carrer Camprodon i la planta de biomassa estan, de moment, aparcats) Garriga defensa que s'han prioritzat “coses petites i el dia a dia”. Considera que la gestió d'Entesa ha permès desencallar temes que s'estaven enquistant, per exemple el trasllat de les antenes de telefonia fora del nucli urbà, i l'actuació a la zona on una veïna tenia una cinquantena de gossos en males condicions.

En aquests dos anys, Arbúcies ha viscut el tancament de Noge i l'ERO a Jocavi, i a més el municipi es va veure, de retruc, afectat pel cas Manga, que va sacsejar el Consell Comarcal de la Selva, amb dos exregidors d'ERC, Josep Carrapiço i Carme Córdova, al centre de la polèmica. És un cas que ha portat Garriga a exigir més informació sobre l'afer i que, segurament, ha enrarit encara més la relació que tenia amb el grup d'ERC.

PROGRAMA ELECTORAL

Crear un gran parc públic entre les zones de la Bassa de la Farga i el Parc Badès. Tirar endavant la reforma del carrer Camprodon.

QUÈ HAN FET

El projecte del parc ja està elaborat, i el govern confia que sigui una realitat ben aviat. La reforma del carrer Camprodon s'ha aturat per les dificultats pressupostàries, igual que la construcció de la biblioteca i el pla d'usos de les Naus Ayats.

QUÈ FALTA PER FER

Del carrer Camprodon, s'està treballant per arribar a acords amb constructors, i s'ha d'aprovar definitivament el projecte. Del parc, s'està treballant amb els propietaris de la zona afectada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.