Política

CiU exigeix el cap d'Adrobau al Consell Comarcal

ERC s'hi nega i apel·la a l'exemplaritat del regidor

Si mantenen l'exigència trencarien el pacte en l'organisme

A hores d'ara es desconeix si el trencament del govern a Vidreres pot tenir conseqüències a altres municipis o al Consell Comarcal de la Selva. CiU, però, ho està intentant.

La versió oficial de la federació és que encara és aviat. En la roda de premsa de dijous –tot i que l'alcalde Jordi Camps va intentar que els afectats no poguessin respondre les preguntes dels periodistes sobre aquesta qüestió–, Salvador Balliu, president del Consell Comarcal, va explicar: “És molt aviat per parlar d'aquests temes; a nivell comarcal ho hem d'estudiar i analitzar.” Balliu, que considera que prendre decisions “en calent no és bo”, va sentenciar: “El primer és la comarca.” Aquest és el discurs que fan els dirigents comarcals de CiU pels micròfons.

En realitat, però, el mateix Salvador Balliu, en una conversa amb Jordi Orobitg (ERC), vicepresident del Consell, li va exigir el cap d'Eduard Adrobau, portaveu republicà a Vidreres i conseller de Sostenibilitat i Territori.

Orobitg, però, dóna suport total a la decisió d'Adrobau de trencar amb CiU a l'Ajuntament de Vidreres: “Té tot el meu suport i solidaritat; ha fet el que havia de fer”, va explicar. Pel vicepresident del Consell, les explicacions donades per Camps dijous –en què va admetre no haver entrat al registre els requeriments d'antifrau i haver-ho amagat a l'equip de govern– “justifiquen la reacció d'ERC: hi ha raons més que fonamentades per haver sortit del govern”, va assegurar.

Orobitg, que va qualificar de “sorprenent” la conversa amb Balliu va demanar “no traslladar al consell les batalles de cada poble; hem d'estar-hi per fer política comarcal”, va dir. Ara bé, si CiU manté la petició que prescindeixi del qui Orobitg qualifica com un “dels consellers comarcals que més treballa i més dedicació hi posa”, ERC abandonarà el govern del Consell Comarcal. “Abans que permetin que facin fora l'Eduard Adrobau, pleguem tots”, va sentenciar.

ERC rep la petició de prescindir d'Adrobau mesos després d'haver mantingut el suport a CiU al Consell, tot i la detenció del seu president, Robert Fauria (CiU).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.