Política

L'alcalde de Vidreres espera tenir el suport de l'oposició

“Confio que els partits sabran estar a l'altura i aprovar les coses positives”, diu

VST-ERC votarà els projectes que signifiquin “seguir construint”

Ni republicans ni PSC es plantegen la moció de censura

CiU governarà en minoria i espera rebre suports puntuals externs

L'Ajuntament de Vidreres ha viscut uns dies convulsos que obren un nou escenari polític al poble. S'ha sabut que l'Oficina Antifrau investiga el subministrament d'aigua a les urbanitzacions i la compatibilitat de l'alcalde, Jordi Camps (CiU), que ha passat els que segurament han estat els dies més durs de la seva carrera política: els seus socis de govern, VST-ERC, han trencat el pacte perquè Camps els havia ocultat la investigació. I la convergent Genoveva Mor també ha presentat la renúncia com a regidora i s'ha donat de baixa del partit.

Quan Francesc Baltrons substitueixi Mor com a regidora, el govern de Vidreres estarà format per quatre persones –l'alcalde i tres regidors– d'un ple de tretze membres. La governabilitat a Vidreres, per tant, serà complicada. Camps, en declaracions a aquest diari, aposta per mantenir “acords puntuals” amb la resta de formacions polítiques. “Confio que l'oposició sabrà estar a l'altura i aprovar les coses positives; ho espero pel bé de Vidreres”, va assegurar.

Camps admet que la governabilitat “pot ser difícil”, però no més que en altres municipis que també estan en minoria. Pel que fa a la relació amb els fins la setmana passada socis de govern, assegura que els tractarà amb normalitat. “No tindré recels amb ningú”, va sentenciar. ERC ja va assegurar que facilitarà l'aprovació d'aquells temes en els quals han treballat i d'aquells que siguin positius per al municipi. “És obvi que si tiren endavant podem donar-hi suport i arribar a enteses per seguir construint”, va explicar Eduard Adrobau, portaveu de VST-ERC i fins la setmana passada primer tinent d'alcalde.

Pel que fa a una possible moció de censura, de moment queda descartada, almenys a curt termini. “No ens plantegem cap actuació: ens hem de centrar i veure com actuem”, va assegurar Adrobau.

Proposta d'unitat

El PSC també descarta de moment promoure un relleu a l'alcaldia. Després del ple de dimarts, proposa una trobada amb tots els grups i fer “un acte de reflexió”. Ruth Rosique, portaveu del grup municipal del PSC, tot i destacar-ne la dificultat, no descartaria recuperar la idea de govern d'unitat. “Un cop s'aclareixin tots els fets amb Antifrau, apostaríem per un govern d'unitat; en aquests moments, però, és molt difícil”, va explicar.

És una incògnita el paper d'Elisabet Bosch, trànsfuga del PSC. Va intentar plegar de regidora però l'alcalde va fer que se'n desdigués.

Nou cartipàs municipal

Els regidors de CiU s'han hagut de repartir les diverses carteres després de la marxa dels tres regidors de VST-ERC. Margarida Soler, fins ara regidora de Benestar i Família, Esports i Sanitat, manté les mateixes funcions. Antonio Fernández, actual regidor de Serveis i Inspecció, tindrà també Governació, Recursos Humans, Medi Ambient i Medi Rural, aquestes darreres fins ara liderades per Eduard Adrobau. L'alcalde, Jordi Camps, a part d'Alcaldia i Urbanisme, també assumirà les carteres d'Hisenda i Joventut, fins ara en mans d'Anna Clapés.

Francesc Baltrons substitueix Genoveva Mor

Francesc Baltrons, que substituirà la dimissionària Genoveva Mor al si de CiU, assumirà les regidories d'aquesta –Ensenyament i Cultura–, més Fires, Turisme i Comerç (que portava Bosco Anton, d'ERC).

No es veu delicte a Santa Ceclina

Aquest diari va informar dijous que el fiscal havia tancat les diligències d'investigació per un presumpte delicte urbanístic denunciat per l'alcalde, Jordi Camps. Si bé aquest no va saber dir en la roda de premsa de dijous què havia denunciat, després va confirmar que era l'adjudicació dels projectes relacionats amb Santa Ceclina i Aiguaviva Parc per un import de 350.000 euros que l'aleshores alcaldessa, Ruth Rosique, hauria fet sense concurs. Tal com va recordar l'alcalde, la denúncia contra Rosique al fiscal es va fer per acord de junta de govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.