Política

Jaume Barberà: “Espanya està governada des de fa 300 anys per una casta oligàrquica que pensa en el seu benefici”

El director de Singulars i pel director de Roca Salvatella, Marc Cortés, protagonitzen la conferència inaugural de la Catosfera de Granollers

Barberà culpa la “casta oligàrquica” que governa l'Estat de la fuga de cervells que està patint el paí

“Com és possible que no siguem capaços de posar fi al domini de la casta oligàrquica que governa Espanya en benefici seu des de fa més de 300 anys?”, s'ha preguntat el periodista Jaume Barberà en la conferència inaugural de la Catosfera de Granollers. Barberà ha afegit que, davant d'aquesta “precarietat”, els catalans “han iniciat un nou camí per fer un país basat en l'ètica i amb una democràcia de més qualitat”. Aquesta primera ponència ha estat protagonitzada pel director de Singulars i pel director de Roca Salvatella, Marc Cortés, qui ha destacat la “lliçó” que està donant la societat civil catalana en el món digital.

“Els catalans tenim una il·lusió, i ara hem iniciat un camí que no és d'odi ni és anti”. “Mentre hi ha voluntat, el somni continua i potser aquest somni s'acabarà fent realitat”. Són algunes de les idees pronunciades pel periodista Jaume Barberà en la conferència inaugural de la Catosfera, titulada De Catalunya a Silicon Valley. El periodista ha culpat la “casta oligàrquica” que governa l'Estat de la fuga de cervells que està patint el país. “Governen Espanya des de fa 300 anys en benefici seu i en detriment de tots els ciutadans espanyols”, ha assegurat. “Es van saltar la Il·lustració i van frenar la revolució industrial”, ha recordat amb vehemència. “El meu fill ha hagut de marxar a la força perquè el seu país no li ha pogut oferir feina”, ha assenyalat.

En aquesta línia, ha alertat que “ara la petita i mitjana empresa ha de tancar perquè les entitats bancàries no donen crèdit, quan són aquestes empreses les que creen la riquesa del país”. Aquesta primera ponència ha estat protagonitzada pel director de Singulars i pel director de Roca Salvatella, Marc Cortés. El cap de continguts d'El Periódico, Saül Gordillo, n'ha estat el moderador. Cortés, per la seva banda, ha assegurat que “la societat civil catalana està donant una lliçó de com lluitar des del món digital contra un estat que se segueix movent en analògic”. En aquest sentit, ha posat exemples d'èxit a la xarxa com 'Verkami', 'The Catalan Project' o el col·lectiu EMMA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.