Política

El PP defensa que la reclamació de la consulta arribi al Congrés

El Partit Popular, al contrari que el PSC, sí que va donar suport ahir a traslladar la reclamació de la consulta al Congrés dels Diputats, tal com demanen CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. El portaveu dels populars a Catalunya, Santi Rodríguez, va sorprendre tothom en donar suport a la iniciativa dels sobiranistes, tot i que no la van votar a favor en el debat de política general. Els seus arguments, però, són molt diferents: primer, perquè, segons ell, el Congrés és l'únic que té competències per solucionar aquesta qüestió; i, segon, tot i que no ho va explicitar, perquè el PP, amb majoria absoluta, tombarà la iniciativa igual que va fer amb el pla Ibarretxe. En una entrevista a Catalunya Informació, Rodríguez va expressar que, tot i preferir que no es plantegés el tema, si es fa, s'ha de traslladar “directament” al Congrés, i que no quedi entre Rajoy i Mas.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va afegir-se al debat per fer una crítica total a les propostes de CiU i ERC. Segons ella, el govern català “menteix” i “amenaça” en lloc de “lluitar pels 900.000 aturats”. Catalunya, opina, “no es mereix un govern que només parli de fronteres”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.