Política

Lucena: “La defensa del dret a decidir ara és només patrimoni del PSC”

El portaveu del PSC al Parlament acusa Mas i ERC de buscar un “xoc de trens” per forçar les eleccions

El socialista assegura que si s'hagués negociat amb els partits espanyols el camí, el PSC hagués convençut als diputats del PSOE

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, considera que la defensa del dret a decidir ara és només patrimoni del PSC. “El dret a decidir de veritat, el dret a decidir serè, a l'escocesa, a la canadenca, ara només és patrimoni del partit socialista i la resta de formacions, Esquerra, Convergència, Iniciativa i la CUP, el que volen és forçar la gent a decidir el que ells volen”, ha argumentat. De fet, en una entrevista al canal 3/24, ha alertat: “Quan tu sents els independentistes imbuïts d'aquell sentit transcendent en què ara es creuen que estan instal·lats, a mi, de vegades em fa la impressió que no sé si estan preparats per acceptar un eventual no del que proposen”.

En aquest context, Lucena ha acusat aquest diumenge al president de la Generalitat, Artur Mas, i ERC de buscar un “xoc de trens” per forçar la convocatòria d'unes eleccions plebiscitàries. El portaveu socialista ha insistit així que portar la consulta sobiranista al Congrés amb la condició de pactar la data i la pregunta en un termini de tres mesos és un ultimàtum que porta a Catalunya a un “carreró sense sortida” per provocar els comicis.

A més, ha sostingut que si s'hagués negociat amb els partits espanyols el camí per exercir el dret a decidir, el PSC hagués convençut als diputats del PSOE. “Han imposat a Mas anar a un xoc de trens dissimulat. Si el que planteges és un ultimàtum de tres mesos per negociar una cosa tan delicada com la celebració d'una consulta sobre el futur de Catalunya, que a Escòcia va portar molt més temps i bona predisposició per les dues parts, vol dir que no estàs confiat de fer la consulta”, ha afegit.

Lucena ha subratllat que no té sentit prendre decisions sense esperar al treball de la comissió parlamentària sobre el dret a decidir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.