Política

Mas a Rajoy: “El gest de grandesa és escoltar bé la gent i deixar-la votar”

“No li demanem que accepti la independència sinó el dret a votar”, recalca el president

“El gest de grandesa és escoltar bé la gent i deixar-la votar”. Aquesta ha estat la resposta del president de la Generalitat, Artur Mas, al missatge que aquest dilluns al matí li ha llançat el president espanyol, Mariano Rajoy, que des del Kazakhstan li ha etzibat que encara que ha fet passos equivocats, està a temps de tenir “gestos de grandesa”. Rajoy també ha instat Mas a pensar molt bé les conseqüències de les decisions que adoptarà sobre les seves aspiracions sobiranistes.

“No li demanem que accepti la independència sinó el dret a votar”, ha afirmat Mas. “Un cop la societat catalana hagi decidit, llavors ja negociarem amb tothom”, ha concretat.

A més, ha volgut deixar clar que si per “gest de grandesa s'entén que me'n vagi a la Moncloa a negociar un pedaç”, aquesta no és la solució. Perquè, ha puntualitzat Mas, “no es tracta d'un tema de diners o no principalment de diners”. La situació que viu Catalunya, “no s'arregla amb quatre coses en l'àmbit econòmic o de recursos. S'arreglarà pensant en consultar el poble català”, ha assegurat.

En la roda de premsa que Mas ha fet a Brussel·les ha reiterat el missatge que ja va llançar aquest diumenge en un acte de CiU a Igualada. “Europa faria bastant bé d'estudiar el que està passant a Catalunya”, ha assegurat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.