Política

El PSC inicia un acostament al PP perquè “sense ells és molt difícil” reformar la Constitució

Els socialistes obren una “ofensiva de diàleg amb tots els partits” sense “ultimàtums ni dates límit”

El PSC ha defensat aquest dilluns la seva aposta per dialogar amb el PP ja que sense la participació dels populars és “molt difícil” reformar la Constitució, i aquesta reforma és precisament la gran aposta dels socialistes per donar una sortida a la situació de Catalunya.

El PSC ha decidit iniciar una “ofensiva de diàleg amb tots els partits” polítics, centrant-se en intentar un acostament de posicions amb el PP. És per això que aquest dilluns la secretària de Política Europea, Esther Niubó, actuant com a portaveu de l'Execuiva del PSC, ha fet una defensa d'aquesta estratègia per apropar-se als populars en un procés de converses “sense ultimàtums ni dates límit”. Tot i aquest acostament, Niubó ha deixat clar que “som conscients que partim de posicions absolutament diferents”.

Niubó ha sostingut que hi ha una “minoria” en la formació de Mariano Rajoy disposada a parlar d'introduir canvis a la Constitució.

Els socialistes catalans han assegurat que en la seva aposta pel diàleg no obliden que els populars van impugnar l'Estatut davant del Tribunal Constitucional (TC) i són responsables d'“atacs a la immersió lingüística”, però conclouen que això no significa que se'ls hagi de deixar de banda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.