Política

El Moviment Cívic 12-O denuncia Mas, Trias i Rajoy per no convocar actes pel Dia de la Hispanitat

L'associació considera que podrien haver incorregut en “prevaricació i incompliment de la llei”

L'entitat participarà en l'acte a favor de la unitat d'Espanya a Barcelona del proper 12 d'octubre

El Moviment Cívic 12-O, ha presentat aquest dilluns una denúncia davant la Fiscalia Superior de Catalunya contra el president de la Generalitat, Artur Mas, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president espanyol, Mariano Rajoy per no haver convocat actes civils de commemoració del 12 d'Octubre, Dia de la Hispanitat.

L'associació que va convocar i anul·lar posteriorment una contramanifestació anti-independentista a la Sagrada Família el passat 11 de Setembre, considera que, com a màxims responsables de les institucions de Catalunya i Espanya, els tres responsables polítics podrien haver comés un delicte de “presumpta prevaricació” i “altres possibles incompliments de la llei”.

L'assemblea d'afiliats de l'entitat va acordar el dissabte portar Mas, Trias i Rajoy a la Fiscalia i aquest dilluns al matí han formalitzat la denúncia.

Els dirigents del Moviment Cívic 12-O asseguren que a la Llei 18/1987 sobre la festa nacional espanyola es diu, en l'exposició de motius, que cal “una data d'adequada solemnitat”, que es fixa per al 12 d'octubre per allò que “simbolitza”, i es proclama que serà “la Festa Nacional a tots els efectes”. Segons l'entitat, aquesta premissa xoca amb el fet que ni l'Ajuntament de Barcelona, ni la Generalitat, ni el govern espanyol hagin convocat “actes institucionals civils i populars per a la celebració solemne que la llei exigeix”. Per aquest motiu, l'associació espanyolista interpreta que s'està incomplint la norma i que podrien incórrer en “altres delictes del Copi Penal”.

L'entitat també ha recordat que participaran en la concentració que s'ha convocat per reclamar la unitat d'Espanya a la plaça de Catalunya el proper 12 d'octubre i que celebraran una marxa unes hores abans que acabarà, precisament, en aquest indret de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.