Política

Banderes preconstitucionals i símbols nazis, en una escola pública de Madrid

El municipi de Quijorna va autoritzar una fira feixista amb pancartes de “Saludo Franco! Arriba España”

L'alcaldessa de la localitat es disculpa dient que no va veure que es venguessin aquests productes, tot i que la xarxa va plena de fotografies

Una escola pública del municipi de Quijorna, a Madrid, va acollir dissabte una fira en què s'incloïa estands amb banderes preconstitucionals, pòsters de Franco, esvàstiques, entre d'altres símbols franquistes i del nazisme, presidides per pancartes amb la salutació: “Saludo Franco! Arriba España!”.

Segons informa el diari El País, l'alcaldessa de la població, governada pel PP, Mercedes García, ha demanat disculpes, assegurant que “no hi havia cap intenció de ferir els sentiments de ningú”. “Quan vaig visitar l'exposició, no em vaig adonar que hi hagués banderes predemocràtiques o creus gamades”, ha justificat.

La xarxa, però, va plena de fotografies on es pot veure perfectament l'interior del poliesportiu de l'escola amb tot tipus de productes amb símbols nazis i preconstitucionals.

La fira portava el nom de Primeres Jornades d'Exposició, Militària i Cultura de la Defensa, i va estar organitzada per la Germandat de Regulars de Ceuta i l'Ajuntament de la localitat. La directora de l'escola ha assegurat que no havia estat informada de l'esdeveniment.

L'entrada al recinte durant la celebració de l'acte dissabte passat va ser lliure i gratuïta. Segons diversos assistents, alguns menors van tornar a casa amb adhesius feixistes i fins i tot algun calendari de José Antonio de regal, segons informa el rotatiu madrileny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.