Política

El govern afirma que els pressupostos de l'Estat són “un argument més per acreditar el procés”

Homs “lamenta” que “persisteixi” la manera d'entendre el repartiment dels recursos i considera que no hi ha hagut cap “gest de grandesa” cap a Catalunya per part del govern de Rajoy

El govern considera que els pressupostos generals de l'Estat i la retallada d'un 25,5% de les inversions a Catalunya per al 2014 són “un argument més per acreditar la necessitat del procés que Catalunya està vivint en aquests moments”.

El conseller de Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha lamentat que els pressupostos de l'Estat per a l'any que ve persisteixi la manera d'entendre el repartiment de recursos: “No hi ha hagut cap gest de grandesa” cap a Catalunya “ni posar-hi sentit comú”.

El govern considera que el “marge” que té l'executiu de Mariano Rajoy “se l'apliquen a favor dels seus interessos” i al marge de les comunitats autònomes. “No hi ha hagut lleialtat institucional” en els pressupostos, ha criticat, com tampoc hi va ser quan l'Estat va decidir “els objectius del dèficit”.

“Som on hem estat pràcticament sempre. No s'elvira cap gest de grandesa”, ha reiterat Homs en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu dels dimarts.

Homs ha recordat que la inversió prevista per l'Estat a Catalunya per al 2014 “se situa al nivell de 1999” quan es van destinar 941 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.