Política

política municipal

L'Ajuntament de Vidreres denunciarà Rec Madral

El consistori portarà l'empresa subministradora de l'aigua als jutjats, si no regularitza la quota

CiU fa marxa enrere i retira la petició a ERC perquè prescindeixi d'Adrobau al Consell de la Selva

L'Ajuntament de Vidreres es personarà contra l'empresa subministradora de l'aigua a les urbanitzacions –Rec Madral/Riera de Cabanyes– si no regularitza el preu de les quotes i retorna als veïns els diners cobrats de més.

Ahir es va celebrar el primer ple després de la sortida de VsT-ERC del govern local (CiU) després que l'alcalde Jordi Camps amagués la investigació que l'oficina antifrau fa, entre d'altres, sobre el tema de l'aigua. En l'ordre del dia del ple estava previst aprovar un acord en què es demanava a l'empresa subministradora que regularitzés els preus de les tarifes . És a dir, que cobrés els preus fixats per la Generalitat. Ara bé, per sorpresa, l'alcalde va introduir un nou punt: portar l'empresa als jutjats si no rectifica i a més, retorna els diners cobrats de més als veïns.

Tots els partits de l'oposició van donar-hi suport, excepte el PP, que es va abstenir. VsT-ERC, que s'estrenava a l'oposició, va apostar per “seguir picant pedra”. El republicà Eduard Adrobau va apostar per “seguir lluitant perquè totes les urbanitzacions tinguin un preu ajustat de l'aigua”. Ruth Rosique, portaveu del PSC, va recordar que fins ahir l'alcalde s'havia oposat a tirar endavant qualsevol mesura per demanar a l'empresa de l'aigua que modifiqués la seva posició: “M'alegro que hagi rectificat i tiri endavant la proposta”, va dir Rosique.

La ruptura es fa oficial

El govern local de Vidreres va viure ahir el primer ple en minoria amb només tres dels 13 regidors. En el decurs de la sessió, Adrobau, exprimer tinent d'alcalde, va justificar la marxa del seu grup. “La mala praxi de l'alcalde amb el registre municipal és d'un temps passat que no es pot repetir”, va explicar, i va afegir: “No volem ser els seus còmplices.” Tot i que Camps no va contestar aquestes paraules, en un altre moment, responent a Rosique, va admetre que a hores d'ara encara no ha entrat a registre els quatre requeriments enviats per antifrau. “Això no és casa seva, és un Ajuntament amb unes normes”, li va dir Rosique, que va afegir: “Manipular un registre està tipificat al Codi Penal, i vostre ho ha admès.”

Ahir també es va formalitzar la dimissió com a regidora de Genoveva Mor, que portava Ensenyament i Cultura –també s'ha donat de baixa de CiU–. Mor no va ser present en el ple, però tots els grups, fins i tot CiU, va tenir paraules d'elogi cap a la seva persona i la seva tasca al govern local.

Adrobau no perd el cap

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va admetre ahir a aquest diari, després del ple ordinari d'aquest ens, que CiU ja no es planteja demanar que Eduard Adrobau deixi el seu càrrec al Consell. La petició s'havia arribat a plantejar (tot i que Balliu va admetre que de manera informal) després que el grup de VST-ERC sortís de l'equip de govern de Vidreres i deixès CiU en minoria. “S'havia parlat, però d'aquí a posar-li una pistola al pit...”, va dir Balliu, que va restar importància a l'intent. Rosique, que també era al ple del Consell, va preguntar a Balliu sobre el tema, i va qualificar de “molt injusta i il·lògica” la petició que Adrobau marxés.” La realitat de Vidreres només la coneix la gent de Vidreres”, va afegir per demanar que el Consell no intervingui en l'afer municipal. Adrobau va fer broma després del ple, dient que conserva “el cap“, i va assegurar desconèixer que s'hagués plantejat que plegués.

LA FRASE

La mala praxi de l'alcalde amb el registre municipal és d'un temps passat que no es pot repetir
Eduard Adrobau
Portaveu d'ERC-VsT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.