Política

Montoro afirma que la independència tindria per a Catalunya un cost similar al del “trencament de l'euro”

El minsitre d'Hisenda assegura que no es plantejarà un nou model de finançament específic per frenar l'independentisme

Nega que el govern espanyol castigui el Principat als seus pressupostos

El ministre espanyol d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha sostingut aquest dimecres que Catalunya que hauria de pagar un cost econòmic “enorme” per la seva independència.

En una entrevista a TVE, Montoro ha pronostica que la separació d'Espanya tindria per a Catalunya un cost semblant al que s'hauria produït si l'any passat s'hagués “trencat l'euro”. “Això és el que està en joc”, ha advertit. A més, ha negat que una Catalunya independent es pugui finançar millor.

Preguntat sobre si el govern espanyol plantejarà un nou model de finançament específic per a Catalunya per intentar frenar el debat independentista, Montoro ha dit que la reforma s'emprendrà quan toqui, però no “perquè existeixi un debat independentista”.

En aquest sentit, ha avançat que s'abordarà aquesta qüestió “l'any que ve, partir d'una reforma tributària, plantejant els fets imposables i distribuint-los” entre les administracions territorials.

El titular d'Hisenda ha titllat de plantejaments polítics “propis del passat” que des de Catalunya es digui que l'Estat està al costat d'una comunitat o d'una altra, rebutjant així que el govern espanyol hagi castigat el Principat en les inversions previstes als pressupostos generals de l'Estat del 2014.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.