Política

Margallo censura que Arnaldo Otegi participi en el procés català

El ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, José Manuel García-Margallo, va censurar ahir la participació d'Arnaldo Otegi en la comissió del Parlament sobre el dret a decidir. “Normalment es coneix la gent per les companyies amb les quals s'envolta”, va ressaltar. El secretari general de Sortu, ara a la presó, participarà per escrit en aquesta comissió parlamentària a petició de la CUP, que en un primer moment havia demanat la seva compareixença pública. Aquesta possibilitat es va acabar descartant.

Però aquí no es van acabar les andanades del ministre, que va afirmar que la Unió Europea “no exclou cap territori que s'independitzi”, sinó que és la mateixa regió la que s'autoexclou: “No hi ha expulsió, sinó exclusió automàtica per decisió del territori que se separa”, va subratllar.

El cap de la diplomàcia espanyola va respondre així, en declaracions als periodistes, al president de la Generalitat, Artur Mas, que havia assegurat que la UE no exclouria una Catalunya de sis milions d'habitants i havia mostrat la seva voluntat de quedar-se a la Unió sigui quin sigui el futur estatus del territori. “Té absoluta raó. No hi ha expulsió, sinó exclusió automàtica”, va reiterar.

Més amenaces

Per la seva part, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va alertar als partidaris de l'estat propi que Catalunya hauria de pagar un cost econòmic “enorme” per la seva independència i ho va comparar amb el que hauria passat si s'hagués “trencat l'euro” l'any passat. En una entrevista a TVE, Montoro també va negar que una Catalunya independent es pugui finançar millor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.