Política

Llanos de Luna avisa que els ciutadans “no poden exercir” la seva llibertat “sense tenir en compte les lleis”

La delegada del govern espanyol participa en el Dia de la Policia sense la presència de cap membre de l'executiu català

Demana als càrrecs públics que siguin “extremadament prudents” i els recorda que “han de ser els primers en complir la legalitat”

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Llanos de Luna, ha avisat, citant un article recent del Premi Nobel Vargas Llosa, que “en una democràcia” els ciutadans “no poden exercir” la llibertat “sense tenir en compte les lleis que l'emmarquen”. Per això, durant la lectura del seu discurs amb motiu del Dia de la Policia espanyola, ha demanat “un plus de responsabilitat” per als càrrecs públics i els ha recordat que han de ser “els primers” en complir “i fer complir la legalitat des de la fermesa, la convicció i el rigor”.

La delegada del govern espanyol ha sortit en defensa del marc constitucional, ja que “protegeix i garanteix” la diversitat de l'Estat i és el “punt de trobada” de tot allò “que ens uneix des de fa més de 5 segles”. Per això, la delegada, al·ludint sense anomenar al dret d'autodeterminació, ha assegurat que “no hi ha més legitimitat que la que deriva de la Constitució de la qual tots ens hem dotat”.

L'acte del Día de la Policia espanyola no ha comptat amb la presència de cap membre del govern català, com ja va passar l'any passat. La cúpula dels Mossos d'Esquadra present a l'auditori de la sala del Centre de Convencions Internacionals de Barcelona no s'ha assegut a la taula d'honor que ha repartit les insígnies als distingits i ha seguit la celebració des de les butaques de la platea.

Alguns dels guardonats han estat el cap de seguretat del PSC, el cap de seguretat del PPC, l'empresari José Manuel Lara Bosch i la nova fiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.