Política

Camacho: “No hi ha una majoria a Catalunya a favor del rupturisme”

La presidenta del PP rebutja un concert i un pacte fiscal per a Catalunya i aposta per “una reforma profunda” del model de finançament “establint límits en la solidaritat” i el principi d'ordinalitat

Considera que els populars s'han equivocat no donant resposta a les demandes catalanes, sobretot a una millora del finançament i a més inversions en infraestructures

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat des de Madrid que “no hi ha una majoria a Catalunya a favor del rupturisme”. Reiterant de nou que durant la Diada hi va haver sis milions de persones que no van participar en la Via Catalana. Per Camacho, sí que hi ha a Catalunya “una majoria” que vol canviar les coses.

Camacho, en una entrevista a la Cadena Ser, ha explicat que aquest dilluns defensarà davant el comitè de direcció del partit la necessitat d'explicar “les mentides del desafiament independentista d'Artur Mas”, però també “la modificació profunda del model de finançament”.

Camacho ha admès que el PP s'ha “equivocat explicant què passa i no saber donar resposta al que s'esperava a Catalunya“, que ha concretat en una millora del finançament i més inversió en infraestructures. Per això considera que el PP no es pot quedar “sense fer res” i que cal que “lideri una alternativa, una solució”.

Per la líder popular, Catalunya no pot tenir un pacte fiscal ni un concert econòmic, com el de Navarra o el País Basc, però sí defensa una reforma del model de finançament. Així aposta per establir “límits” en la solidaritat, com els lands alemanys, i modificar el principi d'ordinalitat, perquè aquells diners que aporta Catalunya tinguin una aplicació directa “com els fons europeus”. “No pot ser que Catalunya aporti una gran quantitat de recursos a altres comunitats, que després es destinen a pagar subvencions i altres sèries de coses. Mentre en aquelles comunitats es baixen els impostos, a Catalunya la pressió fiscal i els impostos són molt alts”, ha criticat.

La dirigent del PP ha assegurat que aquesta proposta sobre el finançament per a Catalunya ha estat aprovada pel PP català i enviada al ministre d'Administracions públiques, Cristóbal Montoro.

Camacho ha rebutjat la “tercera via” defensada per Josep Antoni Duran i Lleida i el PSC, assegurant que “l'única via possible és el consens i el diàleg”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.