Política

Reagrupament.cat s'associa a CDC

Les dues organitzacions concorreran plegades a les eleccions

La formació liderada per Joan Carretero tindrà veu però no vot als òrgans de direcció de Convergència

El Comitè Executiu Nacional de CDC ha aprovat un esborrany de document per associar-se amb Reagrupament.cat (Rcat) i concórrer plegats a les eleccions.

El text serà ratificat al Consell Nacional de Convergència del proper 17 de novembre, i posteriorment s'escenificarà l'acord en un acte amb el president convergent, Artur Mas, i el líder de Reagrupament, l'exconseller Joan Carretero.

El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha explicat que la formació independentista serà una “entitat associada” al partit i els seus membres participaran als òrgans de govern convergents, el Comitè Executiu Nacional i el Consell Nacional, on tindran veu però no vot. A més, les dues organitzacions “es reconeixen mútuament la voluntat de tirar endavant un procés de transició nacional que culmini en la independència de Catalunya”.

Rull ha defensat aquesta col·laboració com una bona notícia en la línia d'engruixir la majoria a favor de l'estat propi. D'altra banda, ha recordat que Reagrupament ja va donar suport explícit a Artur Mas a les darreres eleccions catalanes. Tot i així, en darreres conteses electorals s'havien presentar amb ERC, al Congrés i a l'Ajuntament de Barcelona.

Per a la propera cita electoral es buscarà algun mecanisme perquè es visualitzi la presència de Reagrupament. Així mateix, hi haurà candidats de l'organització que aniran a les llistes per part de CDC.

El dirigent convergent ha subratllat que l'acord no afecta el conjunt de la federació nacionalista perquè Rcat no participarà en els òrgans de CiU, sinó que la seva col·laboració es vehicularà a través de CDC.

Per aquest motiu, ha defensat que “no correspon” consultar el pacte amb UDC perquè és un “acte de sobirania de CDC i de Reagrupament”. “En aspectes de caràcter intern no li preguntarem a Unió amb qui es relaciona i amb qui arriba a acords. Tampoc creiem que Unió ho hagi de plantejar, és un exercici propi de CDC”, ha reblat.

Rull ha recordat que Convergència ja havia signat acords d'aquest tipus amb altres formacions, com l'Esquerra Democràtica de Ramon Trias Fargas o Convergència Democràtica Aranesa.

Llista unitària a les europees

D'altra banda, el vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, ha reiterat l'oferta de formar una llista conjunta de partits i societat civil de cara a les eleccions al Parlament Europeu. Corominas ha indicat que en aquest cas, es renunciaria a presentar les sigles d'una o altra formació, i el candidat podria ser un independent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.