Política

Política

La Taula Gironina pel Dret a Decidir ja té 150 adhesions

El president de l'ens, Joaquim Nadal, convoca les entitats el 21 d'octubre per a la creació oficial de l'entitat

La Taula Gironina pel Dret a Decidir, impulsada per l'Ajuntament de Girona, ha recollit fins ara més de 150 adhesions, des que es va anunciar la creació d'aquest ens amb la voluntat de reforçar el camí endegat pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir ara fa un parell de mesos.

Fa uns dies el president de la taula gironina, l'exconseller i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, admetia que hi havia una gran resposta d'adhesions i en una carta a les entitats i associacions que s'hi han sumat revela que fins ara són unes 150. En aquesta resposta, Nadal convoca totes les entitats i persones que han mostrat el seu interès per unir-se a aquesta plataforma el dia 21 d'octubre a una trobada a l'Auditori de Girona per constituir oficialment la taula.

En l'escrit, Nadal explicita la voluntat que la reunió serveixi per “mirar de trobar un posicionament comú de tots en defensa del dret a decidir per reforçar amb accent gironí el Pacte Nacional i la Taula pel Dret a Decidir”.

Des del primer dia s'ha reforçat l'interès perquè la taula sigui un punt d'unió de totes les entitats amb l'únic objectiu que el poble de Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur, sigui quina sigui la posició en cada cas. Nadal sempre ha explicat l'interès d'unir sensibilitats com a president de la taula.

LA XIFRA

200
cartes
va enviar Nadal a entitats i associacions per demanar-los que s'hi adherissin, i ja hi ha més de 150 adhesions.

LA DATA

21.10.2013
És el dia
en què s'han convocat entitats i persones a l'Auditori per constituir la Taula Gironina pel Dret a Decidir.

UdG, FOEG o ERC, entre molts altres

La llista d'integrants de la taula serà molt heterogènia per aquesta voluntat de representativitat àmplia que es busca. En les últimes setmanes diverses formacions han anat subratllant la seva adhesió. Així, per exemple, han formalitzat públicament la seva voluntat d'entrar a la Taula Gironina pel Dret a Decidir entitats cabdals com ara la Universitat de Girona (UdG), la FOEG, la mateixa Esquerra Republicana de Catalunya o Unió Democràtica de Catalunya, entre moltes altres. La llista oficial se sabrà en la primera reunió de l'ens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.