Política

Concentració el 13 d'octubre a Barcelona per una consulta “sí o sí”

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència vol fer visible el suport de la societat civil a l'autodeterminació

L'acte vol ser el primer d'una “mobilització contínua” fins a la convocatòria d'un referèndum

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, la plataforma que va impulsar entre 2009 i 2011 més de 500 consultes populars a municipis catalans, ha convocat per al diumenge 13 d'octubre una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar un referèndum d'autodeterminació “sí o sí”.

Ho ha explicat en roda de premsa una de les impulsores de la plataforma, Anna Arqué, que ha argumentat que cal fer visible que els partits i el govern català no estan sols en la demanda d'una consulta, sinó que “la societat és amb ells”.

La concentració Barcelona serà el primer acte d'una “mobilització contínua fins que es convoqui un referèndum”. De moment només s'ha donat a conèixer aquesta primera iniciativa, ja que la segona la podran decidir els assistents a la trobada del dia 13.

Una altra de les impulsores de la coordinadora, la degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB), Elisenda Paluzie, ha destacat que fins ara el Parlament ha donat “passos molt positius” a favor de l'autodeterminació, i ara només ha de materialitzar-se la data i la pregunta de la consulta.

Segons ha explicat, la Coordinadora vol ara fer de “gota malaia” mostrant el seu suport a l'executiu català i a les formacions perquè els detalls de la consulta es concretin aquest 2013 i es pugui convocar l'any que ve.

L'entitat sosté que les enquestes demostren que més del 80 % dels catalans vol una consulta, i més del 55 % aprova que es convoqui unilateralment per la Generalitat si l'Estat no l'avala.

Paluzie ha defensat que concentracions com la que proposen han de demostrar també que la societat catalana no té “dubtes” sobre la independència i renuncia “terceres vies”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.