Política

Sánchez-Camacho afirma que el PP català ha sortit “més fort” de la reunió amb Montoro

Assegura que ha aconseguit la “comprensió i suport” del ministre a la seva proposta de finançament

La líder popular es defensa de les crítiques i assegura que el seu model garanteix “la igualtat” de tots els espanyola

La líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha defensat aquest dimecres que el seu ha sortit reforçat després de les reunions que ha mantingut amb el president del PP, Mariano Rajoy; el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el comitè de direcció del partit.

En declaracions a la premsa abans d'una trobada amb els presidents de les cases regionals a Catalunya, Sánchez-Camacho ha qualificat de “molt positiva” la reunió amb Montoro i ha reivindicat la seva aposta per una reforma del model de finançament. I és que des del passat dilluns diversos dirigents territorials del PP s'han oposat obertament a la proposta de model de finançament “singular” que van llançar els populars catalans en un intent d'oferir una alternativa al procés sobiranista.

La presidenta popular ha lamentat que la seva proposta s'hagi interpretat erròniament: “Respecto i entenc que els meus companys autonòmics defensin els seus interessos, però crec que no han tingut en compte el contingut de la proposta, perquè aquesta garanteix la igualtat i la solidaritat de tots els espanyols”, ha argumentat.

Malgrat aquestes crítiques, s'ha mostrat convençuda que “entre tots” es farà un bon model de finançament que garanteixi la igualtat i millori el sistema actual.

“Segons ella, el PP català “ha demostrat que és capaç de liderar una via de diàleg, front als que proposen la ruptura de Catalunya i d'Espanya”. En aquest sentit, ha assegurat que el seu partit “torna més fort” de Madrid perquè “ha demostrat que és capaç de presentar una via de diàleg possibilista, pragmàtica, de diàleg, dins de la constitució, basada en el model de finançament, i pensant en el projecte comú de tots els espanyols”.

Sánchez-Camacho ha explicat que durant la trobada amb el titular d'Hisenda es va posar de manifest “la comprensió i el suport del ministre cap als catalans i cap a Catalunya”. “Creiem que es va evidenciar el suport a una proposta de finançament que alguns van interpretar incorrectament, però que aporta per formules per debatre la millora de la situació de Catalunya i d'altres comunitats”, ha sentenciat. Sánchez-Camacho ha afegit que Montoro veu amb bons ulls la seva proposta per tal que formi part “del debat amb la resta de propostes” perquè el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) pugui decidir el model definitiu “per consens”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.