Política

ERC guanyaria les eleccions si se celebressin ara, segons el CEO

Esquerra es manté per davant de CiU en intenció directa de vot amb el 20,8% pel 17,1% respectivament, segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió

PSC es manté com a tercera força amb el 6% de suports, seguit de Ciutadans, ICV-EUiA, PP i la CUP

ERC guanyaria les eleccions a Catalunya en intenció de vot tres punts per sobre de CiU, segons l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), la tercera de l'any, feta pública aquest dijous i realitzada en motiu del debat de política general. Així, Esquerra aconseguiria el 20,8% dels suports (un 22% al juny), seguit de prop per CiU, que n'obtindria el 17,1% (un 18,2% al juny). D'aquesta manera, ERC es manté per davant de CiU en intenció de vot, cosa que el baròmetre del CEO va registrar per primer cop al juny passat en la segona onada del baròmetre.

L'enquesta només recull intenció directa de vot i no extrapola aquests resultats al percentatge de vot vàlid ni fa una projecció en escons.

El baròmetre apunta que el PSC aconseguiria el 6% dels vots (6,9% al juny) i es mantindria com a tercera força a la cambra catalana, seguit de Ciutadans, que passaria de sisena a quarta força política amb el 5,8% dels suports (5,1% al juny). ICV-EUiA obté el 5,5% en intenció de vot (7,4% al juny), seguit del PP, amb el 2,8% dels suports (2,1% al juny), i la CUP, amb un 2,4% (4,8% al juny).

El nombre d'indecisos creix i se situa en el 17,8% (12,7% al juny), mentre que els que votarien en blanc representen el 5,4% (4,8% al juny) dels enquestats i un 9,8% assegura que no aniria a votar (9,9% al juny).

El sondeig, elaborat a partir de 800 enquestes, indica que el 28% dels participants consideren Mas com el guanyador del debat -l'any passat va aconseguir un 54,8%-, seguit del president d'ERC, Oriol Junqueras (16,2%), mentre que la intenció de vot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.