Política

Camacho afirma que els participants del 12-O només seran “una mostra” de la “gran majoria” que no vol el “rupturisme”

La presidenta del PP rebutja ara els arguments que els populars van fer servir sobre la “majoria silenciosa” que no van participar en la Via Catalana

Assegura que l'èxit de la convocatòria serà “que la plaça de Catalunya estigui plena”

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha rebutjat ara que la gent que no assisteixi a l'acte espanyolista a la plaça de Catalunya en motiu del Dia de la Hispanitat no estigui a favor de l'unionisme, una comparació que ella mateixa va fer sobre els 6 milions de catalans que no van assistir a la Via Catalana de l'Onze de Setembre, que va anomenar la “majoria silenciosa”.

En una entrevista a TV3, Camacho ha afirmat que “l'èxit” de la convocatòria d'aquest dissabte 12 d'octubre és que la “plaça Catalunya estigui plena”. “No serà una mobilització de 6 milions ni molt menys, però serà una mostra” d'una “gran majoria” de catalans que estan en contra del “rupturisme” d'Artur Mas. Aquest cop Camacho no ha parlat de “majoria silenciosa”, sinó “d'una gran majoria” que de catalans que no és independentista i que no vol trencar amb Espanya. “Hi ha una gran majoria que no va anar a la Via ni aniran demà que no volen el rupturisme”, ha afirmat.

Preguntada per com sabia que una gran majoria de catalans no volia el rupturisme i si estava a favor de fer la consulta, Camacho ha respost que “s'hauria de preguntar” però que caldria fer-ho a nivell de tot l'Estat “si es volgués preguntar legalment”.

Camacho ha precisat que a la plaça Catalunya no hi aniran tot els catalans que també se senten espanyols i en part ha donat la culpa a que els organitzadors de la plataforma Som Catalunya, Somos España “no han rebut subvencions”, que els “voluntaris tampoc” i que en aquesta convocatòria “no s'ha donat el suport institucional” que sí va rebre, segons ha dit, la Via Catalana. També ha considerat que TV3 no ha fet la mateixa cobertura en aquest acte que amb el que va fer per la Via Catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.