Política

Milers de persones es concentren a la plaça de Catalunya a favor de la unitat d'Espanya

Unes 30.000 persones segons la Guàrdia Urbana, 105.000 segons la delegació del govern espanyol i 160.000 pels organitzadors participen a en manifestació

Alícia Sánchez-Camacho assegura que la Catalunya “silenciosa ha trencat avui el seu silenci”

Banderes preconstitucionals i clams a favor de la unitat d'Espanya en l'homenatge a la bandera de Montjuïc

Un dels agressors de la seu de la Generalitat a Madrid està entre els 300 neonazis concentrats a la plaça d'Espanya

Senyeres i banderes espanyoles s'han desplegat aquest dissabte al matí a la plaça de Catalunya en la concentració amb motiu del 12 d'Octubre. Milers de ciutadans s'han concentren aquest migdia a la plaça de Catalunya de Barcelona a favor de la convivència i de la unitat d'Espanya, una manifestació que pretén visualitzar els sectors de la societat catalana en contra de la independència. Segons la Guàrdia Urbana, hi han participat 30.000 persones, segons la delegació del govern espanyol, unes 105.000 i pels organitzadors unes 160.000. La concentració, amb múltiples banderes espanyoles i catalanes, sota l'eslògan de la plataforma convocant, Som Catalunya, Som Espanya, compta amb el suport actiu del PP de Catalunya, Ciutadans i UPyD, així com dels seus líders, Alícia Sánchez-Camacho, Albert Rivera i Ramon de Veciana, respectivament.

Els ciutadans que han acudit a la manifestació, en la qual s'ha desplegat una bandera gegant de cent metres meitat catalana i meitat espanyola en un símbol d'unitat, portaven banderes i samarretes blaves amb l'eslògan “Som 47 milions”, una campanya que promouen els populars a Catalunya, a més de xapes i insígnies en forma d'un cor amb les banderes espanyola i catalana.

Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP català, ha assegurat durant la concentració que la Catalunya “silenciosa ha trencat avui el seu silenci”. La diputada popular ha considerat que la millor manera de ser catalans és ser espanyols. “No volem que ningú ens trenqui”, ha declarat Camacho, que ha volgut afegir que és més “el que ens uneix que el que ens separa amb Espanya”.

Al seu entendre, el silenci del PSC li passarà factura “perquè molts militants socialistes avui estan aquí”.

Per altra banda, poc més d'un centenar de persones convocades per la plataforma d'extrema dreta ‘La España en Marcha' s'han concentrat a la plaça d'Espanya de Barcelona per desplaçar-se fins a la plaça Sant Jordi de Montjuïc amb motiu del 12-O. Exhibint símbols franquistes i banderes preconstitucionals criden consignes com “Catalanitat, espanyolitat”, “Aquesta és la nostra terra i s'ha de defensar” o “Que no ens enganyin, Catalunya és Espanya” i llueixen una pancarta on s'hi llegeix: No demanarem perdó per la nostra història.

Segons ha pogut saber l'ACN, no han iniciat la marxa fins a Montjuïc a l'hora prevista per l'homenatge a la bandera espanyola perquè esperaven l'arribada de tres autobusos que s'havien d'unir a la mobilització. De fet, un fort dispositiu policial acordona els manifestants i els separa dels periodistes.

Pocs minuts després de les dotze del migdia han arribat els tres autobusos que esperaven els concentrats i un centenar de persones més s'han afegit a la mobilització. El grup ha desplegat una pancarta on s'hi podia llegir ‘Cap espanyol serà estranger a Catalunya' enmig d'una forta presència policial. Val a dir que un dels agressors de la Blanquerna, la seu de la Generalitat a Madrid, està entre els 300 neonazis concentrats a la plaça d'Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.