Política

Turull assegura que fins i tot els manifestants de la plaça de Catalunya entenen que el “tracte” de l'Estat “no pot continuar”

El president del grup parlamentari de CiU assegura que tot allò que surt de Catalunya “té el cop de porta i el no per resposta”

Dóna suport a la presidenta del Parlament i li demana que sigui “més taxativa” a l'hora de moderar els debats

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha assegurat aquest dissabte que fins i tot els que s'han concentrat aquest 12-O a la plaça de Catalunya a favor de la unitat d'Espanya entenen que “el tracte” que l'Estat dóna a Catalunya “no pot continuar”. En una entrevista a Catalunya Informació Turull ha recordat que la líder del PPC, Alicia Sànchez-Camacho, ha constatat recentment que “la cosa no pot seguir així”.

Turull ha afirmat que la resposta que Sànchez Camacho va rebre del mateix PP a la seva proposta de finançament per a Catalunya evidencia la nova lògica de l'Estat, i és que “tot allò que surt de Catalunya té el cop de porta i el no per resposta”.

El president del grup parlamentari de CiU també s'ha referit a l'enganxada parlamentària que va acabar amb la sortida del l'hemicicle per part dels diputats de PPC i C,s, ha donat “suport” a la presidenta del parlament i li ha demanat que “sigui inclús més taxativa a l'hora de moderar els debats”.

També ha criticat el portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, i ha qualificat d'“animalada” dir que el que va passar al Parlament reflecteix la fractura social que hi ha al carrer. “Lucena no se sap si és portaveu del PSC o del PSC i del PP alhora”, ha etzibat.

Davant aquesta nova lògica que ha passat del “Catalunya es Espanya” al “Catalunya és d' Espanya, “el que no farem és quedar nos de braços plegats”, ha dit, tot i recordar que no s'ha de fer “cap pas en fals”, ni entrar en la dinàmica de “l'acció-reacció”. “Estem escrivim història i se'ns jutjarà per si hem estat dignes del moment, per si ho hem fet bé”, ha afegit.

S'ha referit a la possible entrada d'ERC al govern i ha assegurat que “l'oferta hi és” però que “ells seran els que decidiran si volen entrar o no”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.