Política

Un dels atacants de Blanquerna, a l'acte neofeixista de Montjuïc

El membre de Democracia Nacional s'exhibeix en contra de l'independentisme

Símbols preconstitucionals i crides a la violència, tònica de la concentració

Detingut el 12 de setembre com un dels assaltants de la Delegació del Govern català a Madrid durant la Diada, i posat en llibertat amb càrrecs l'endemà, Pedro Chaparro es va exhibir ahir en la mobilització neofeixista que es va fer a Montjuïc, convocada per la ultradretana plataforma España en Marcha.

Chaparro, líder de les joventuts de la també ultradretana Democracia Nacional, va ser un dels dotze arrestats per haver irromput per la força a la sala d'actes de Blanquerna, on se celebrava l'acte protocol·lari de l'Onze de Setembre. Els assaltants van destrossar mobiliari i van clavar empentes a alguns dels assistents, entre els quals hi havia diputats com ara Josep Sànchez Llibre. Algunes de les persones que hi participaven van haver de ser ateses.

La mobilització neofeixista d'ahir va aplegar unes 300 persones, que van anar de la plaça Espanya a la plaça Sant Jordi de Montjuïc enmig d'un fort dispositiu de seguretat. L'acte final va estar farcit de crides a la violència com a via per posar fi a l'independentisme. Els participants exhibien símbols i banderes preconstitucionals.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra van intervenir en una baralla entre feixistes i antifeixistes al barri de la Bordeta-Sants. Els agents van identificar alguns dels joves, però al final no hi va haver detencions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.