Política

Cañas: “No hi haurà consulta”

El portaveu parlamentari de Ciutadans calcula que la participació ciutadana en el 12-O s'ha multiplicat per cinc respecte l'any passat

Cañas acusa Núria de Gispert de voler silenciar als representants d'una part dels ciutadans que defensen la convivència i la unió

“No hi haurà data per a la consulta. Sobretot el que no hi haurà és consulta”. D'aquesta manera ha respost el portaveu parlamentari de Ciutadans, Jordi Cañas, quan se li ha preguntat si el seu partit demanarà un moció de censura l'endemà que el govern fixi la data per al referèndum. Cañas, que ha participat aquest diumenge en l'espai L'Entrevista del Diumenge del canal 3/24, i ha respost totes les preguntes en castellà, ha assegurat que la manifestació per la unitat d'Espanya d'aquest dissabte a la plaça de Catalunya de Barcelona va ser un èxit. De fet, segons els seus càlculs, la participació ciutadana en aquest acte es va multiplicar per cinc respecte a la de l'any anterior.

Pel que fa a la picabaralla amb la presidenta del Parlament, Cañas ha afirmat que l'entristeix que Núria de Gispert no hagi demanat disculpes i l'ha acusat de voler silenciar als representants d'una part dels ciutadans que defensen la convivència i la unió. “El Parlament és fricció. Nosaltres no crispem l'ambient, el que passa és que hi ha hagut un canvi d'actitud de la Mesa del Parlament en aquesta legislatura: busquen associar Ciutadans amb crispació. Sap què fa Ciutadans? Ciutadans fa oposició i alguns confonen l'oposició amb crispació perquè en el Parlament de Catalunya les veus sempre han estat molt poc dissonants. Quan un està acostumat a l'absència de dissonància i d'oposició, qualsevol oposició molesta. I la forma que això s'etiqueti negativament és associar-ho a la crispació. Un profund error.”

Els diputats de Ciutadans i del PP de Catalunya van abandonar el ple del Parlament el dijous passat després que se sentissin maltractats per la presidenta de la cambra catalana, que va acusar a aquests diputats de “no tenir vergonya” per forçar la seva intervenció en un debat parlamentari amb la CUP.

“Núria de Gispert sap el que va passar, i és conscient que no va actuar correctament. En aquesta vida tothom té dret a equivocar-se, fins i tot la presidenta del Parlament. I sortir, explicar el que ha passat i demanar disculpes”, ha sentenciat Cañas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.