Política

Otegi explica el seu no a la comissió del dret a decidir

El dirigent abertzale justifica en una carta a la qual ha tingut accés El Punt Avui que no vol interferir en el procés

Pretén evitar els recels entre els favorables a la consulta

Arnaldo Otegi considera que la seva participació en la comissió d'estudi sobre el dret a decidir del Parlament de Catalunya podria suposar un obstacle per al procés sobiranista català perquè podria ser font d'instrumentalitzacions partidistes. Aquesta circumstància i la voluntat d'evitar recels i conflictes entre els partits catalans han estat els motius que han portat el dirigent abertzale a declinar l'oferiment que li va fer la CUP perquè aportés per escrit a la comissió sobre el dret a decidir de la cambra catalana el seu punt de vista.

La setmana passada, el diari El País va filtrar alguns fragments d'una primera versió d'una carta que Otegi pretenia enviar al grup de David Fernàndez i en la qual exposava els arguments del seu no. El text havia estat interceptat al dirigent abertzale durant un escorcoll a la presó de Logronyo, on compleix condemna. El Punt Avui ha tingut accés a la versió definitiva de la missiva, en la qual el dirigent independentista basc agraeix el “gest de confiança i solidaritat personal i política” de la CUP en convidar-lo a participar en el debat al Parlament.

Tot seguit, però, argumenta els motius de la seva negativa. El principal, subratlla, és que mentre que la CUP i ERC “consideren positiva” la seva participació, altres forces partidàries del procés sobiranista hi han mostrat “serioses reserves”. “Aquestes forces representen avui la majoria del Parlament… i jo, per un elemental criteri de coherència política, no puc fer res més que respectar aquest criteri majoritari”, afirma Otegi en el text. Així mateix, el dirigent abertzale justifica la decisió de declinar l'oferiment amb l'argument d'evitar interferir en el procés català, ja que es mostra convençut que la seva aportació a la comissió s'instrumentalitzaria “en termes de manipulació política i mediàtica”.

LA FRASE

No hi ha res més allunyat de la meva voluntat que ser protagonista d'un procés dels ciutadans
Arnaldo Otegi
líder de l'esquerra abertzale
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.