Política

Ignacio González assegura que a Catalunya se li torna el 58% del que recapta i a Madrid només el 17%

El president de la Comunitat de Madrid exigeix que el nou sistema de finançament estigui aprovat abans de l'1 de gener

El també secretari general del PP madrileny subratlla que se senten “orgullosos” per ser els qui “més contribueixen” però adverteix que no és just

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha demanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que el nou sistema de finançament autonòmic estigui aprovat l'1 de gener del 2014 perquè “així ho estableix la llei” i “així es va acordar en la Conferència de Presidents fa un any”. En un article a El País, González assegura que l'actual model tracta la comunitat de Madrid de forma “discriminatòria”, ja que, segons sosté, Catalunya recapta 27.000 milions d'euros i en tornen 15.700, el 58%, mentre que a la seva comunitat, en recapta 66.000 i en rep més d'11.000, és a dir, el 17%. En canvi, denuncia, Andalusia rep el 184% més del que aporta.

“Això significa que Catalunya rep 3,5 vegades més que Madrid, recaptant quatre vegades menys, i que Andalusia rep encara més, amb una recaptació 7,5 vegades inferior a la madrilenya”, afirma el president madrileny en l'article.

El també secretari general del PP de Madrid defineix l'actual sistema de finançament “d'artificial, injust i incoherent” i subratllar que els madrilenys se senten “orgullosos” per ser els qui “més contribuïm al desenvolupament de la resta de regions d'Espanya” però adverteix que no és just que els ciutadans madrilenys pateixin un model “abusiu i arbitrari”.

Una reforma sense “victimismes” ni “interessos identitaris”

Pel president madrileny és “necessari i urgent” que s'abordi la reforma del sistema de finançament per corregir les “desigualtats” de l'actual, tot i que, insisteix, “no s'ha de plantejar ni des del victimisme ni molt menys des de “perspectives o interessos identitaris”. “No es pot barrejar el debat del finançament amb el de la independència o el secessionisme, perquè això, a més de no resoldre el problema, no té cabuda a la nostra Constitució”, afegeix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.