Política

Maite Arqué liderarà el debat sobre el dret a decidir a Badalona

L'exalcaldessa i exsenadora socialista presidirà la taula que impulsarà el debat a la ciutat

Tots els partits, menys el PP, hi donen suport

El PSC respecta la decisió d'Arqué

Maite Arqué es posa al capdavant del Pacte Local per Dret a Decidir de Badalona amb el convenciment que pot aportar el seu coneixement del teixit associatiu de la ciutat i s'ofereix a treballar “perquè tota la societat ha de ser partícip de la importància del moment i ha de poder decidir en llibertat”. L'exalcaldessa i exsenadora socialista ha estat la persona de consens triada per portar a tots els racons de la ciutat el debat sobre el dret a decidir.

Arqué assegura que ha decidit trencar el silenci que mantenia des de la seva jubilació, quan fa dos anys va abandonar el Senat, sense consultar amb el seu partit. “Ha estat una reflexió personal que m'ha fet donar suport a una opció que comparteixo amb altres companys del PSC”, ha dit en referència als socialistes que defensen el referèndum.

El pacte local badaloní ha estat impulsat des de la societat civil per la impossibilitat de fer-ho des del govern municipal, en mans del PP, i compta amb el suport de tots els partits polítics amb representació municipal, a més d'ERC i la CUP, i amb l'impuls d'Òmnium Cultural, amb l'objectiu d'anar sumant entitats.

La direcció del PSC va evitar ahir entrar en polèmiques i va optar per una resposta que no atiés més el foc. La portaveu Ester Niubó va dir que respecten la decisió i que Arqué “no té actualment responsabilitats al PSC”.

LES FRASES

Tota la societat ha de ser partícip de la importància del moment i ha de poder decidir en llibertat
Maite Arqué
Presidenta del pacte local pel dret a decidir de Badalona
El pacte neix amb l'impuls de la societat civil per arribar a gent de sensibilitats diverses
Marcel Mauri
President d'òmnium Cultural del Barcelonès Nord
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.