Política

Catalunya no rebrà 1.700 milions d'euros del FLA compromesos pel govern espanyol pel 2013

L'executiu de Rajoy descompta de les entregues del Fons de Liquiditat Autonòmic la majoria dels pagaments del Pla de proveïdors

El ministeri d'Hisenda va comunicar-ho oficialment divendres passat

La Generalitat no rebrà 1.700 milions d'euros del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) compromesos pel govern espanyol pel 2013, ja que l'executiu descomptarà de les entregues del Fons la majoria dels pagaments del Pla de proveïdors. El ministeri d'Hisenda va comunicar-ho oficialment divendres passat i va argumentar que el Fons de Liquiditat –destinat a finançar el dèficit corrent autoritzat– i les partides del Pla de Proveïdors –destinades a pagar les factures dels proveïdors– són complementàries i no independents, com s'havia indicat des del principi. D'aquesta manera, el govern espanyol acabarà proveint de liquiditat Catalunya només al nivell del 0,7% del dèficit.

El govern havia sol·licitat inicialment 9.073 milions d'euros, dels quals 7.684 s'havien de destinar a cobrir venciments de deute i els 1.389 restants a complir l'objectiu de dèficit del 0,7%. El govern espanyol va flexibilitzar l'objectiu de dèficit del 0,7% a l'1,58%. Ara, però, no permet la liquiditat per sostenir-lo.

Una de les conseqüències d'aquesta decisió de l'executiu espanyol és que la Generalitat haurà d'endarrerir a partir d'aquest mateix trimestre els terminis de pagaments corresponent a finals del 2012 a proveïdors i bancs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.