Política

Camacho defensa la “claredat i la contundència” de Rajoy davant de les crítiques d'Aznar

La líder PPC reivindica que president espanyol s'ha compromès amb un calendari sobre el finançament gràcies al debat que ella ha obert

Es reivindica com a “corretja de transmissió” per traslladar al govern espanyol la “magnitud” de la situació a Catalunya

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha replicat l'expresident del govern espanyol, José Maria Aznar, que Mariano Rajoy és “molt clar i contundent” quan assegura que no canviarà cromos amb ningú. “Es manté en la fermesa del diàleg i en el compliment ferm de la Constitució”, ha defensat Sánchez-Camacho en una entrevista al programa Espejo Público d'Antena 3. Malgrat entendre la preocupació d'Aznar, ha refermat la seva confiança en Rajoy perquè “desmuntarà les mentides de l'independentisme i del govern”. De fet, la líder dels populars a Catalunya ha reivindicat que el president del govern espanyol s'ha compromès amb un calendari sobre la publicació de les balances fiscals i la reforma del finançament gràcies al debat que ha obert el PPC.

Després de la polèmica a la direcció del PP sobre la seva proposta de finançament singular per a Catalunya, Sánchez-Camacho s'ha reivindicat com a “corretja de transmissió” per traslladar al govern espanyol la “magnitud” de la situació a Catalunya. “Són conscients de la gravetat de la situació i també transmetem el que creiem que són solucions. No volem privilegis pera ningú ni que s'intercanviïn cromos”, ha assegurat per després reconèixer que inicialment no va explicar bé la seva proposta.

A més, segons Sánchez-Camacho, el debat que ha obert el PPC sobre la reforma del model de finançament ha aconseguit que el president Rajoy es comprometi amb un calendari, que feia molt temps que el PPC reclamava. “Es pot interpretar que no m'han donat la raó però ha servit per demostrar que a Catalunya hi ha una via pragmàtica i real que és la millora del model de finançament”, ha reblat.

Les “mentides” de Marco

Sánchez-Camacho també ha fet referència al llibre El Método que ha publicat l'exdirector de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco, en què assegura que Sánchez-Camacho va encarregar la conversa a La Camarga i que el cap del gabinet de Rajoy, Jorge Moragas, va instar la líder del PPC a dinar amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola. La líder dels populars a Catalunya ha assegurat que les afirmacions de Marco son “absolutament i rotundament falses”. “A mi ningú m'ha ordenat res, no he vist aquests senyors en tota la meva vida i ningú m'havia parlat abans d'ells. Aquest senyor està mentint”, ha afegit.

A més, ha augurat que si el llibre de Marco no parlés d'ella no tindria tan èxit i ho ha qualificat de “lamentable”. La líder dels populars també ha confiat que amb els diners d ela venda del seu llibre l'exdirector de l'agència de detectius pagui els 80.000 euros a les dues persones “afectades” del cas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.