Política

Els advocats catalans s'adherixen al Pacte pel Dret a Decidir

El Consell de l'Advocacia Catalana va acordar ahir en una reunió extraordinària sumar-se a la comissió d'estudi per convocar una consulta

Creu que és “perfectament viable” trobar un marc jurídic legal perquè els catalans puguin pronunciar-se sobre el seu futur polític

El ple del Consell de l'Advocacia Catalana, que agrupa els catorze col·legis d'advocats de Catalunya, ha acordat adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, en considerar que existeix un marc jurídic legal per convocar una consulta sobre la independència.

Segons que ha informat aquest dimarts el Consell en un comunicat, el ple de l'entitat va acordar ahir en una reunió extraordinària adherir-se al Pacte i donar el seu suport a la comissió d'estudi creada al Parlament per convocar una consulta sobre el futur polític de Catalunya.

Els advocats catalans creuen que és “perfectament viable” trobar un marc jurídic legal perquè els catalans puguin pronunciar-se sobre el seu futur polític, atès que el dret a decidir constitueix, segons la seva opinió, “un dret inalienable a qualsevol persona”.

El president del Consell de l'Advocacia Catalana, Miquel Sàmper, ha opinat que, des del punt de vista jurídic, “podria trobar-se un marc perfectament legal i adaptat a la realitat social per poder realitzar la consulta”.

Segons la seva opinió, la recerca d'aquest marc legal “és una qüestió que depèn únicament de la voluntat política”, atès que “és lògic i de sentit comú que les lleis s'adaptin a les necessitats de la societat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.