Política

Duran avisa Rajoy: “Si no actua hi haurà declaració unilateral d'independència”

El portaveu de CiU a Madrid ha fet aquest avís, que segons ha assegurat “no és una amenaça”, a la sessió de control del Congrés

Mariano Rajoy demana al líder d'Unió que defensi “posicions sensates i de sentit comú”

El portaveu de CiU a Madrid i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit aquest dimecres el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que cal donar una “resposta política” a Catalunya perquè sinó “es trobarà amb una declaració unilateral d'independència (DUI) que alguns aprovaran al Parlament de Catalunya”. Duran ha fet aquest avís, que segons ha assegurat “no és una amenaça”, a la sessió de control del Congrés dels Diputats.

En la seva resposta, Rajoy ha recordat a Duran i Lleida que cal fer “política” però “també pedagogia”. “Vostè té una magnífica possibilitat per fer política i defensar posicions sensates i de sentit comú”, ha sentenciat.

El president espanyol ha insistit també en què la seva agenda per a Catalunya és seguir adoptant mesures que ajudin a superar la crisi i continuar treballant per mantenir els “llaços històrics, afectius, socials” entre Catalunya i Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.