Política

El govern espanyol assegura que no li consta “cap deute” amb Catalunya

El secretari d'Estat d'Administracions Públiques explica que al ministeri no ha arribat cap document de la Generalitat reclamant impagaments

Beteta diu que la xifra que ha presentat el l'executiu de Mas “està molt lluny de la realitat”

El secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha assegurat aquest dimecres que no li consta “cap deute” amb Catalunya i ha afegit que al ministeri d'Hisenda no ha arribat cap documentació remesa en aquest sentit per la Generalitat.

Abans de participar en un acte amb la Comissió de Promoció Empresarial de la CEOE contestava així a la “llista de greuges” presentada ahir pel president de la Generalitat, Artur Mas, que xifra en 9.375 milions d'euros el deute de l'Estat amb Catalunya. En declaracions als mitjans de comunicació, el secretari d'Estat, que ha insistit que coneixia aquest assumpte per la premsa, ha precisat que aquesta xifra “està molt lluny de la realitat”.

D'altra banda, respecte a les afirmacions de Mas sobre que el ministeri havia retret 1.700 milions d'euros, cosa que impossibilitava el pagament a les farmàcies catalanes, Beteta ha precisat que “tots i cadascun dels proveïdors que tenen factures pendents cobraran, absolutament tots”. Ha explicat que ho faran bé per la via del Fons de Liquiditat Autonòmica o pel procediment del pagament a proveïdors, cosa que ha estès a totes les comunitats en les quals hi ha pendents pagaments a proveïdors.

Sobre el debat de demà sobre la reforma local i la votació de les esmenes a la totalitat en el ple del Congrés, Beteta ha indicat que continuen les negociacions “fins a l'últim minut” amb CiU i PNB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.