Política

La Sindicatura de Comptes investiga una fundació i una associació vinculades a C's

El síndic major assegura que el partit de Rivera no ha facilitat els comptes de cap de les dues entitats

Ciutadans respon que l'única entitat vinculada al partit és Tribuna Cívica i que no li envien els comptes perquè té seu a Madrid

La Sindicatura de Comptes està investigant la fundació Tribuna Cívica i l'associació Egara Civitas vinculades a C's. El síndic major, Jaume Amat, ha explicat en declaracions a Rac 1 que la investigació forma part de les funcions de la Sindicatura de controlar totes les fundacions vinculades als partits. Segons Amat, el partit de Rivera no facilita els comptes de Tribuna Cívica al·legant que té la seu a Madrid i que no està sota el protectorat de fundacions del departament de Justícia. Però tampoc ha entregat els comptes de l'associació vinculada al partit sota el nom Egara Civitas que, segons la Sindicatura, el passat 2011 va demanar una subvenció oficial al departament de Justícia.

Amat ha explicat que C's ha respost a través d'una carta que l'única fundació vinculada al partit és Tribuna Cívica i que no envien els comptes a la Sindicatura perquè té seu a Madrid i, per tant, no està sota el protectorat de fundacions del Departament de Justícia.

De fet, segons Amat, C's juga amb una interpretació de la llei ja que la normativa catalana diu que la Sindicatura només pot fiscalitzar fundacions que estan en el protectorat de la Generalitat. Tot i així, ha afirmat que el PPC envia a la Sindicatura els comptes de la FAES encara que tingui la seu a Madrid.

A més, Amat ha explicat que la Sindicatura ha descobert que Ciutadans va demanar una ajuda pública oficial al departament de Justícia el 2011 per l'associació Egara Civitas. Fins ara, la Sindicatura desconeixia l'existència d'aquesta associació i el partit liderat per Rivera no li ha facilitat els comptes. “No tenim ni els comptes de la fundació ni de l'associació que hem descobert que penja de Ciutadans”, ha assegurat Amat.

D'altra banda, Amat s'ha queixat públicament de la inexistència d'un registre públic sobre les associacions i fundacions vinculades als partits. El síndic major ha explicat que la Sindicatura s'ha de dirigir cada 6 mesos als partits per demanar-los informació sobre les seves fundacions.“La informació que tenim és la que ens donen ells i a partir d'aquí investiguen”, ha afegit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.