Política

Mas va plantar Sáenz de Santamaría per “mantenir la dignitat i el prestigi” de la Generalitat

El president de la Generalitat argumenta que amb la seva decisió va evitar un precedent en què la màxima institució de Catalunya quedés relegada

Assegura que no va prendre la decisió “molest” ni va ser “un cop de puny damunt la taula”

El president de la Generalitat, Artur Mas, va plantar la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría a l'acte de Foment del Treball per “mantenir la dignitat i el prestigi” de la institució i no crear un precedent. El cap del govern va decidir no acudir ahir dijous al sopar de lliurament de les medalles d'honor de la patronal catalana per raons de protocol després de saber que la número dos de l'executiu espanyol presidiria l'acte en qualitat de presidenta en funcions, donat que Mariano Rajoy es troba de viatge a l'estranger.

En declaracions a la premsa des de Sort, on aquest divendres ha mantingut una reunió amb alcaldes i empresaris turístics del Pallars Sobirà, Mas ha assegurat que no va prendre la decisió “molest” ni va ser “un cop de puny damunt la taula”.

“Simplement va ser per deixar clar que, a Catalunya, si no ve el rei o la Casa Real, o el president del govern espanyol, o els presidents del Senat i del Congrés que són els que protocolàriament estan per davant del president de la Generalitat, a Catalunya, sinó és en aquestes condicions, els actes els presideix el president de Catalunya”, ha explicat.

Artur Mas ha volgut deixar clar que aquesta és una norma que “no es pot perdre”. “I menys en els temps actuals”, ha reblat. I és que segons ell, aquesta premissa va quedar ahir “en entredit”.

Per això, ha defensat que amb la seva decisió va optar per “mantenir el prestigi i la dignitat de la institució.

El president català ha precisat que les condicions en les quals l'havien convidat “van canviar” hores abans de l'acte i que la Generalitat, com a màxima institució del país, “no podia quedar en un segon ordre”. Davant d'això, va preferir que estigués representada per un conseller –el d'Empresa i Ocupació, Felip Puig– per mantenir “l'autoritat” de la “la principal institució de Catalunya”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.