Política

Els alcaldes, protagonistes dels debats d'El Punt Avui

El rotatiu i ‘Alcaldes.eu' organitzaran esmorzars amb batlles d'arreu del país per intercanviar idees amb la intenció de millorar el servei al ciutadà

El primer, sobre la idea de fer uns Jocs d'hivern a Barcelona

Una taula rodona amb alcaldes en què es debati sobre temes d'abast nacional des de l'òptica local i amb la voluntat que intercanviïn idees i experiències que els permetin millorar en el servei al ciutadà. Aquest és l'objectiu principal dels debats que organitzaran El Punt Avui i la publicació en línia Alcaldes.eu després de l'acord assolit aquesta setmana. Les dues entitats coorganitzaran un mínim de dotze debats anuals que tindran el format de taula rodona en què participaran una quinzena d'alcaldes i personalitats rellevants en l'àmbit de discussió triat. A més, els debats inclouran una fila zero, en què es convidarà una desena de personalitats més que podran seguir el debat i intervenir-hi fent una pregunta a la taula. Les trobades es faran arreu del país.

El primer dels debats coorganitzats per El Punt Avui i Alcaldes.eu se celebrarà a Barcelona a finals de mes i versarà sobre la possibilitat que Catalunya organitzi uns Jocs d'hivern, el 2022 o més enllà. El debat, en què participaran una desena d'alcaldes de les ciutats implicades en aquesta proposta i representants dels agents socials del Pirineu, es vol convertir en una àgora en què els convidats intercanviïn idees sobre la possibilitat que Barcelona i Catalunya aspirin a uns Jocs d'hivern; la idoneïtat de l'ajornament de la candidatura del 2022 al 2026; el fet que un esdeveniment d'aquest tipus pugui ser un revulsiu econòmic i col·locar el Pirineu català, amb les seves potencialitats, en la primera línia del turisme mundial, i els riscos mediambientals que implica. I, des del punt de vista polític, caldrà escatir quina influència hi tindrà l'actual procés sobiranista que viu el país i si hi ha el risc que Madrid pugui bandejar una eventual candidatura catalana.

Per als pròxims mesos, es treballa en l'organització d'un debat sobre els efectes per als municipis catalans de les infraestructures de l'Estat aturades a Catalunya, sobre el dret a decidir vist des dels municipis, sobre la nova política de peatges de la Generalitat que ha d'entrar en vigor l'1 de gener, sobre el deficient finançament municipal i sobre la nova àrea metropolitana de Barcelona.

Alcaldes.eu és una publicació que gira a l'entorn de les entrevistes als alcaldes catalans, un aparador innovador i interactiu als municipis i un espai d'intercanvi d'experiències obert a tots els ciutadans. L'entitat ja té experiència en l'organització de debats d'aquesta mena, com ara el que es va celebrar el juliol de l'any passat a Girona, amb la col·laboració d'El Punt Avui, que busquen generar idees que sumin, sempre en positiu, per construir escenaris polítics a mida de les necessitats dels ciutadans. L'objectiu de la publicació, doncs, és sumar a favor dels ciutadans i de la millora de la societat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.