Política

L'esquerra independentista reclama “decidir-ho tot”

La manifestació promoguda per la CUP reuneix entre 7.000 i 15.000 persones pels carrers de Barcelona

El diputat Quim Arrufat exposa el seu full de ruta: referèndum i procés constituent

La CUP, que segons les enquestes preelectorals continua creixent en expectativa de vot, va apostar ahir per mobilitzar els seus afins i mostrar la seva força al carrer. La manifestació, convocada per tota l'Esquerra Independentista, des d'Endavant i l'MDT fins a Arran i la CUP, va aplegar a Barcelona entre 7.000 i 15.000 participants. “Reivindiquem el dret a decidir-ho tot. Hem d'obrir un procés constituent”, va reivindicar el diputat cupaire Quim Arrufat al final d'una marxa amb el lema Independència per canviar-ho tot.

L'esquerra independentista va apostar per mobilitzar les seves bases una setmana després de la concentració espanyolista del 12 d'Octubre. Tanmateix, la protesta s'emmarcava en una campanya política iniciada al juliol. El diputat de la CUP Quim Arrufat va exposar el seu full de ruta sobiranista: “Necessitem forçar un referèndum, guanyar la independència per àmplia majoria i impulsar un procés constituent.” El manifest de la convocatòria avisava del risc lampedusià “de fer que tot canviï perquè no canviï res”.

La marxa, amb suport de col·lectius d'esquerres pròxims al 15-M com ara els “iaioflautes”, el Procés Constituent de Teresa Forcades, la vaga de docents a les Illes o sindicats alternatius, reclama crear un estat no només com un fi sinó com un instrument unint protesta social i nacional. També hi va anar el diputat d'EUiA David Companyon.

LA FRASE

Reivindiquem el dret a decidir-ho tot. Hem de forçar un referèndum i obrir un procés constituent
Quim Arrufat
diputat de la cup
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.